Momirović: Otvoreni Balkan najbolji projekat u poslednjih 30 godina

Biznis 24. maj. 202213:292 komentara
Podeli:
TOMISLAV MOMIROVIC
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović ocenio je danas da je "Otvoreni Balkan" najbolji projekat u poslednjih 30 godina, koji je zamišljen tako da okupi sve zemlje regiona oko onoga što nas spaja – tržište, kulturno i istorijsko nasleđe i jedinstveni životni prostor.

Momirović je na panelu „Vetrovi balkanskih promena – kako menjamo naš region“, ukazao da su rukovodstva Srbije, Albanije i Severne Makedonije pokazala otvorenost za saradnju i pokrenula taj projekat, koji umnogome doprinosi podizanju životnog standarda u čitavom regionu, objavila je Vlada Srbije.

On je istakao značaj otvaranja granica i zajedničkog udruživanja ekonomija i tržišta, podsetivši na to da su pokrenuti projekti koji su vredni milijarde evra kako bi se integrisale države i narodi regiona.

„Neki od tih projekata su autoput Beograd – Sarajevo iz dva pravca, autoput Niš – Priština i brza pruga Beograd – Novi Sad, koja će ići do Budimpešte i povezivati region sa Evropom“, rekao je Momirović i poručio da projekat „Otvoreni Balkan“ nema alternativu.

Panel „Vetrovi balkanskih promena – kako menjamo naš region“ održava se u okviru „Open Balkan“ foruma, u organizaciji „Limbeka“.

Komentari

Vaš komentar