Momirović: Obim spoljne trgovine sa Slovačkom 545,2 miliona evra

Biznis 09. apr. 202112:081 komentar
Podeli:
Izvor: MGSI/Đorđe Krstić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je obim spoljnotrgovinske razmene između Srbije i Slovačke u 2020. godini iznosio 545,2 miliona evra, dok je nivo stranih direktnih investicija iz Slovačke dosegao iznos od 110,8 miliona evra.

To su jasni pokazatelji važnosti naše ekonomske saradnje, rekao je Momirović nakon sastanka sa ambasadorom Slovačke Fedorom Rosohom, sa kojim je razgovarao o saradnji Srbije i Slovačke u oblasti infrastrukturnih projekata i ekonomije.

Povezane vesti:

Ministar Momirović je istakao da je uveren da će dodatno povećanje obima spoljnotrgovinske razmene biti još više osnaženo značajnim rastom investicija u putnu infrastrukturu Srbije, saopštilo je ministarstvo.

Ambasador Rosoha pohvalio je aktivnosti Srbije u investicionom ciklusu i istakao zainteresovanost slovačkih kompanija za saradnju i ulaganje, posebno u infrastrukturnim projektima Srbije.

Upoznao je ministra Momirovića sa projektom „Road Scanner“, preciznom laserskom tehnologijom za praćenje kvaliteta puteva.

Razgovarano je i na temu zasedanja Mešovite komisije za ekonomsku saradnju čiji je cilj da dalje osnaži ekonomske odnose između zemalja, pogotovo u ovako izazovnom periodu u kojem solidarnost i saradnja između zemalja predstavljaju osnov za ekonomski oporavak i dalji prosperitet.

Momirović se na kraju sastanka zahvalio Slovačkoj na principijalnom stavu poštovanja teritorijalnog integriteta i suveriniteta Srbije.

Komentari

Vaš komentar