Momirović ne vidi problem što će svi građani Srbije plaćati za metro

Biznis 09. nov. 202112:41 > 14:29220 komentara
Podeli:

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u odgovoru na pitanje N1 kaže da je, prema njegovom mišljenju, u redu što će svi građani Srbije kroz budžet plaćati za Beogradski metro. Kako kaže, i Beograđani plaćaju za infrastrukturne projekte u drugim delovima zemlje, pa ne vidi nikakav problem u tome.

Momirović je, govoreći o saobraćajnoj infrastrukturi i gradnji autoputeva, rekao da svi građani koriste te saobraćajnice, pa će tako i metro prevashodno koristiti Beograđani, ali i svi drugi građani Srbije.

„Posle 51 godine prazne priče o metrou i konstatacije da je metro potreban, mi konačno ulazimo u fazu da krećemo u radove na samom metrou. Ovaj projekat nam ne donosi direktan politički benefit, u najboljem slučaju će dati saobraćajne i građevinske efekte tek za 10 godina. Mi da želimo iz ovoga da politički profitiramo mi ovo ne bismo radili“, rekao je on.

Metro će, kad se bude izgradio, biti po uzoru na pariski, koji je najbolji po Momirovićevom mišljenju.

„Kolika će njegova cena biti zavisi od ugovora koji budemo potpisali. Sada pričati o tome bilo bi preuranjeno i neodgovorno. Mi u ovaj projekat ulazimo sa namerom da ga završimo“, rekao je ministar.

Odbornici Skupštine Beograda usvojili su juče Plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema. S druge strane, predstavnici opozicije su istakli da su „linije povukli političari na vlasti, protivno struci i interesu građana, ali u korist planova investitora za gradnju stambeno-poslovnih prostora“.

Komentari

Vaš komentar