Momirović: Milioni se decenijama rasuli kroz obilaznicu i meni muka od te priče

Biznis 17. apr. 202111:4944 komentara
Podeli:
TOMISLAV MOMIROVIC
Izvor: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/DS

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović ocenio je da će do kraja godine biti završena deonica brze pruge Beograd-Novi Sad, obilaznica oko glavnog grada, kao i da očekuje da će građani ove sezone letovati kao pre pandemije.

„Ovaj sektor obilaznice gradi se od 1989. godine. U završnici smo. Radovi se posle 30 godina završavaju. Milioni evra su se rasuli u prethodnim decenijama kroz obilaznicu. I meni je muka više od te priče“, rekao je Momirović gostujući na RTS-u.

Momirović je takođe naveo da je prethodna godina bila najgora za vazdušni saobraćaj u istoriji avio-transporta, a da je sada za gradjane najvažnije da se otpočne sa „kontrolisanim opuštanjem“.

„Ključna stvar su odmori, relaksacija. Polako podižemo vazdušni saobraćaj. Mi 21. maja krećemo sa redovnim letovima ka Solunu, danas imate redovne letove ka Atini, a 10. maja kreće i Prag, Bukurešt, Sofija. Moramo da vakcinaciju iskoristimo da što pre stabilizujemo ekonomiju, omogućimo ljudima da putuju, da preko leta imamo preko 200 čarter letova i ka Grčkoj i ka Turskoj, jer ljudi više ne mogu da izdrže ovaj režim života“, smatra Momirović.

On je dodao da očekuje da će Srbija dovesti goste iz zemalja koje su uspešno sprovodile imunizaciju, kao što je Izrael, ali i da nacionalni avio-prevoznik Er Srbija postaje respektabilna regionalna kompanija.

„Mi polako zauzimamo tržište onih kompanija koje više realno ne postoje. Želimo agresivno da nastupimo, pripremamo se za to. Sve ovo što radimo radimo da bismo izlazili kao pobednici. Mi smo kao zemlja na čelu sa predsednikom (Alksandrom Vučićem), najuspešniji u borbi protiv korona virusa, i to se vidi na svim poljima“, ocenio je Momirović.

Komentari

Vaš komentar