Momirović: Aerodrom Konstantin Veliki biće jedan od najmodernijih

Biznis 21. mar. 202215:38 > 22. mar. 2022 08:4812 komentara
Podeli:
Izvor: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je polaganju kamena temeljca na dogradnji pristanišne zgrade u okviru kompleksa aerodroma Konstantin Veliki Niš.

Pročitajte još:

Ministar Momirović poželeo je srećan početak radova i istakao da dolazak miliona novih putnika predstavlja i pogodnu priliku za novim radnim mestima, pre svega u turizmu, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministar je izrazio uverenje da će ovaj aerodrom biti jedan od najmodernijih aerodroma u Jugoistočnoj Evropi i posebnu pažnju posvetio planovima podrške i budućeg razvoja.

„Ulaganjem u ravnomerni regionalni razvoj, ova investicija je najveći dokaz politike Vlade Republike Srbije, i biće još jedna velika investicija za grad Niš“, rekao je Momirović.

Početku radova na dogradnji pristanišne zgrade prisustvovala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i tom prilikom je istakla da je niški aerodrom važan za razvoj Niša, razvoj ekonomije, za nove investitore kao i za turizam.

„Radovi na proširenju terminalne zgrade znače više linija, više letova, više putnika, brže procedure i komfor za one koji lete“, naglasila je Dragana Sotirovski.

Direktor Aerodrom Srbije doo Niš Mihajlo Zdravković izrazio je zadovoljstvo zbog početka radova i predočio koji kapaciteti i usluge će biti unapređeni dogradnjom novog objekta i rekonstrukcijom postojećeg.

Dogradnja terminalne zgrade omogućiće kapacitet za 1,5 miliona putnika godišnje i moći će da opsluži 6 vazduhoplova istovremeno.

Imaće pet izlaza (gejtova) i mogućnost korišćenja avio mosta, što sada ne postoji. Imaće oko 700m2 komercijalnog prostora i omogućiće značajno bolji komfor putnika i veći broj pratećih sadržaja.

Ugovor za izvođenje građevinskih radova između Aerodroma Srbije i konzorcijuma Konkord Vest d.o.o. potpisan je 25.2.2022. godine. Procenjena vrednost radova iznosi oko 12 miliona evra, a predviđeno vreme za završetak radova je dve godine, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar