Ministarstvo: Završen tunel dogačak 278 metara na autoputu Preljina-Požega

Biznis 11. jun. 202114:0517 komentara
Podeli:
Izvor: MGSI

Na trasi autoputa Preljina – Požega završen je tunel Trbušani dužine 278 metara, jedan od ključnih delova poteza od petlje u Preljini do tunela Laz, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović naglasio je da svaki dan mora da bude maksimalno iskorišten i da je veoma zadovoljan angažovanjem izvođača, kineske kompanije CCCC, i njihovom odlukom da se svaki dan radi u dve smene po deset sati.

Pročitajte još:

“Važno je da svaki dan imamo jaku dinamiku radova. Već su krenule velike gužve na naplatnoj rampi kod Preljine i one će biti još veće i ako mi ne završimo ovo u rekordnom roku, problemi će se gomilati i bezbednost putovanja će biti ugrožena”, rekao je ministar Momirović.

Prema njegovim rečima, Srbija je sada u investicionom talasu koji nije zapamćen u njenoj istoriji.

“Moramo hitno da završimo obilaznicu oko Čačka. Moramo da nastavimo ka Požegi, vrlo brzo ćemo ući u radove od Požege ka crnogorskoj granici. I mislim da smo pokazali da to možemo da uradimo, nemamo nijedan parkiran bager ili kamion i mi to moramo da završimo, jer su građani ove zemlje predugo čekali. Kad se završe ovi projekti, Srbija neće biti ista zemlja. Ovo su preduslovi da plate porastu i da prosečna plata bude 900 evra”, rekao je Momirović.

Trasa Preljina – Požega dužine 30,9 km jedna je od najzahtevnijih trasa koje se trenutno izvode u Srbiji, sa brojnim mostovima, nadvožnjacima i najdužim tunelima u zemlji, navodi Ministarstvo.

Prema obećanju predstavnika izvođača datom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, radovi na celoj trasi Preljina – Požega bi trebalo da budu gotovi u januaru sledeće godine.

Komentari

Vaš komentar