Ministarstvo: Ne obmanjujte javnost, sindikat Kolubare je pozvan na sastanak

Biznis 27. maj. 202112:581 komentar
Podeli:
ZORANA MIHAJLOVIC SINDIKATI EPS
Izvor: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije/Zoran Petrović

Predsednik Sindikata RB „Kolubara“ Miodrag Ranković izneo je neistinu kad je rekao da predstavnici tog sindikata nisu bili pozvani na razgovor nakon zbora u Kaleniću. Rankovićevo prisustvo na sastanku u Vladi održanom u utorak bilo je unapred potvrđeno, zajedno sa drugim predstavnicima sindikata EPS-a, od kojih se samo predsednik Sindikata Kolubare nije pojavio, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Pročitajte još:

„Sindikati imaju pravo da iznose svoje stavove po određenim pitanjima, ali nije u redu da obmanjujete zaposlene u RB Kolubara, u Elektroprivredi Srbije, i na kraju, sve građane Srbije, da neko iz resornog ministarstva i Vlade Republike Srbije nije želeo da razgovara sa sindikatom koji predstavlja radnike Kolubare“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo ističe da ne želi da se meša u odnose između sindikata EPS-a.

„Kao što se nismo mešali ni u sastav delegacije sindikata, o kojoj smo informisani pisanim putem od strane Sindikata radnika EPS-a“, dodaje se u saopštenju.

Tome, kako se ističe, svedoči i kopija mejla koju je ministarstvo poslalo uz saopštenje.

Izvor : Ministarstvo rudarstva i energetike

 

Reč je o fotografiji mejl prepiske Ministarstva rudarstva i energetike sa portparolkom Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije.

U mejlu ministarstvo poziva sindikat na sastanak zakazan za utorak 25. maja u 10 časova, a sindikat odgovara potvrdno i navodi šest imena predstavnika sindikata koji će učestvovati na sastanku. Među navedenim imenima je i – Miodrag Ranković.

„Vrata Ministarstva rudarstva i energetike će uvek biti otvorena za sve sindikate, kao što su bila i do sada. Ipak, za dijalog su potrebne dve strane i dobre namere, čega u ovom slučaju, nažalost, nije bilo, i to sa strane jednog od sindikata EPS-a“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Podsetimo, predsednik Sindikata Rudarskog basena Kolubara Miodrag Ranković je najavio da će biti organizovan generalni štrajk ukoliko ministarka rudarstva i energertike Zorana Mihalović ne bude smenjena, navodeći da ona zastupa interese lobija uvoznika struje.

„Ostajemo pri zahtevu da Zorana Mihajlović bude smenjena sa funkcije ministarke rudarstva i energetike, zbog toga što je glasnogovornik lobija koji se zalaže za otkazivanje izgradnje Termoelektrane ‘Kolubara B’ i brzo gašenje svih termo pogona za proizvodnju struje u Srbiji, a, koji, u prvom redu, čine uvoznici struje i investitori u vertroparkove“, rekao je Ranković za list Danas.

Komentari

Vaš komentar