Ministar na Instagramu: Mali o e-fakturama, građani o preživljavanju i doktoratu

Biznis 01. sep. 202114:43 > 14:5724 komentara
Podeli:
Siniša Mali, instagram
Izvor: Printskrin/Instagram/mali_sinisa

Kako preživeti sa 300 evra mesečno, samo je jedno od pitanja koje su građani Srbije uputili ministru finansija Siniši Malom koji danas na Instagramu odgovara na pitanja o e-fakturi. Građane zanima i zašto plaćamo najskuplje gorivo i registraciju u Evropi, kada će se menjati način oporezivanja automobila, a postavljaju i pitanja o doktoratu i stanovima u Bugarskoj.

Čini se da rubrika „Pitajte ministra finansija“, koju je danas na svom Instagram nalogu (@mali_sinisa) pokrenuo Siniša Mali nije startovala baš po planu. A plan je bio – razgovor o elektronskim fakturama koje u Srbiji treba da zažive od početka iduće godine.

Ministar je pozvao građane da pitanja postavljaju na temu e-faktura, putem Instagram storija, a usledila su ona koja se odnose na uslove života i afere koje se povezuju sa njegovim imenom.

 

Izvor : Printskrin/Instagram/mali_sinisa

„Zašto plaćamo najskuplje gorivo u Evropi? Zašto plaćamo najskuplju registraciju vozila u Evropi? Zašto plaćamo najskuplji tehnički pregled u Evropi i zbog čega se samo kod nas radi svake godine? Zašto je hrana, kućna hemija, bela tehnika…jeftinija u Italiji nego kod nas“, jedno je od pitanja upućenih ministru finansija uz ono kratko i jasno: „Kako preživeti sa 300 evra mesečno?“.

Pročitajte još:

Građane tište i visoki nameti na ime oporezivanja automobila po kubikaži.

„Sedam godina pričate o pravilniku za porez na luksuz za automobile. Još je ministar Vujović obećao pravilnik, imam i dopis od ministra. I – nema pravilnika. Kroz nekorektan porez uzet je jos jedan automobil. Da li je moguće da Crna Gora ima povoljniji porez na luksuz od Srbije“, pitanje je još jednog građanina.

Pratioce ministra finansija na ovoj društvenoj mreži zanimali su i odgovori na pitanja u vezi sa doktoratom Siniše Malog, stanovima u Bugarskoj („Zašto si bas Bugarsku izabrao kao destinaciju, zar nije bilo nekih boljih zemalja?“ ili „Je l’ rentaš sva 24 stana ili u nekim od njih provodiš odmor?“), ali i novom zakonu za frilensere za koji bi radna grupa već uveliko trebalo da raspravlja.

Bilo je i pitanja koji se odnose na teme aktuelne već dve decenije:

„Kada ćete dati novac bivšim radnicima Geneksa na koji čekaju 20 godina… Zar ćete dozvoliti da vas tuže sudu u Strazburu… Para ima ali ne date, bliže se izbori…“, pitao je još jedan od zainteresovanih građana…

Komentari

Vaš komentar