Miljković: Poslovodstvo Fijata da vrati regres i mašine u pogon

Biznis 08. sep. 202113:58 > 15:187 komentara
Podeli:

Prvi sastanak predstavnika Štrajkačkog odbora Fijat plastika i kompanije Fijat u postupku mirenja uz osredovanje državne Agencije za mirno rešavanje radnih sporova završen je bez dogovora. Narednom sastanku štrajkača i Fijata prisustvovaće, kako je najavila, i ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević. Radnici Fijat plastike traže da im se vrati regres i da im se kada rade neradnim danima, sat plaća više.

Povezane vesti

„Uslov svih uslova je, i to je ono što sam im ponovio nebrojeno puta, da vrate mašine u pogon koje su izmeštene protivpravno za vreme generalnog štrajka. To je nezabeleženi slučaj do sada u Evropi. To je bio klasičan pokušaj Fijata da razbije štrajk i sindikat. Opštepoznato je da su tada kada su izmeštali mašine nudili radnicima novac da odu iz firme i to je još jedan pokušaj razbijanja sindikata i štrajka“, rekao je za N1 Zoran Miljković, predstavnik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca.

Dodao je da predstavnike sindikata kome on pripada uopšte ne interesuje što je sindikat Fijata potpisao ugovor po kome se odriče prava na generalni štrajk i po kome pristaje na isplatu regresa.

„Mi smo zasebna firma i zaseban autonomni sindikat koji ne pristaje na kompromise i radi isključivo za dobrobit radnika“, istakao je Miljković.

Snimak emisije N1 Studio Live:

Komentari

Vaš komentar