Milion evra uloženo u Srbiju preko projekta za promociju IT sektora

Biznis 13. apr. 202110:151 komentar
Podeli:
haker, hakovanje, programer, programiranje, kompjuter,
Izvor: Shutterstock

Više od milion evra uloženo je iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u saradnju sa srpskim privrednicima i preduzećima kroz projekat Tesla Nejšn (TN), saopštili su rukovodioci tog projekta za promociju Srbije kao zemlje inovativnih IT profesionalaca.

Povezane vesti:

Do sada je 50 partnera iz inostranstva tražilo saradnike iz Srbije preko TN kako bi zajedno pokrenuli firmu ili dobili ekspertske usluge, a realizovano je sedam partnerstava putem kojih je u srpsku privredu ušlo više od milion evra, rekao je osnivač TN Vukašin Stojkov.

Naglasio je da TN povezuje inostrane i domaće partnere radi zajedničkog osnivanja kompanija i pružanja inovativnih i drugih tehnoloških usluga, uz pomoć srpskih firmi koje su pokrovitelji projekta i mreže „ambasadora“, uspešnih poslovnih ljudi iz dijaspore koji povezuju i preporučuju srpske privrednike svojim poslovnim kontaktima.

Do sada je, kako navode u saopštenju, u rad TN uloženo oko 50.000 evra zahvaljujući kompanijama koje su se udružile na ovom poduhvatu.

„Na osnovu dosadašnjih rezultata, može se videti da je povrat investicije za srpsku privredu i do 20 puta u odnosu na uloženo“, zaključuju u TN i pozivaju privrednike u Srbiji i dijaspori da se uključe u ovaj projekat.

Komentari

Vaš komentar