Milatović: Urađeno sve da se turistička sezona u CG odvija na najbolji način

Biznis 10. jun. 202114:53 > 19:07
Podeli:

Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović izjavio je u Beogradu da je epidemiološka situacija u njegovoj zemlji stabilna i da u mnogim mestima, naročito na moru, nema aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, istakavši da je urađeno sve da bi se turistička sezona odvijala na najbolji način.

„Puno smo ove godine uradili na osnaživanju medicinskih protokola, kako bismo sačuvali stabilnu epidemiološku situaciju, pa smo uveli i besplatno lečenje turista koji dodju u Crnu Goru, a zaraze se koronom tokom odmora“, kazao je on na promociji uspostavljanja komercijalnih letova nove avio-kompanije „Er Montenegro“.

Istakao je da je u Crnoj Gori vakcinisano 35 odsto stanovništva jednom dozom vakcine, a skoro 25 odsto sa obe doze, te da su turistički radnici bili prioritetna kategorija za vakcinaciju.

Povezane vesti

Milatović je kazao da je stanovništvo u primorskom delu zemlje bolje vakcinisano od onog na severu, te da se mnogi hoteli i promovišu time da im je osoblje vakcinisano i deo nosi bedževe na kojima piše da su vakscinisani.

On je naglasio da se gosti iz Srbije i regiona u Crnoj Gori tretiraju kao domaći, i najavio skoro povećenje broja letova između Crne Gore i Srbije.

Predrag Todorović, izvršni direktor „Er Montenegra“ čiji je prvi avion jutros sleteo na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, naveo je da će Beograd biti glavna destinaciju te kompanije: „Letećemo iz Podgorice ka Beogradu u početku jednom dnevno, dok će iz Tivta u početku biti dva leta dnevno ka Beogradu, a u toku letnje sezone i do tri puta dnevno“.

Vlada Crne Gore je, posle stečaja „Montenegro erlajnsa“, 8. februara ove godine osnovala avio-kompaniju „ToMontenegro“ pod brendom „Er Montenegro“. Direktor je rekao da je uspešno ostvaren zadatak da ona operativno bude funkcionalna pre početka turističke sezone.

Najavio je da se sredinom ovog meseca otvaraju i nove destinacije za „Er Montenegro“: Frankfurt, Banjaluka, Ljubljana.

„Er Montenegro“ ima dva aviona „Embraer 195“ koji su ranije bili u floti „Montenegro erlajnsa“, ali na lizingu, te je država je uspela da ih kupi, a ;“to daje stabilnost i pouzdanost dugoročnom razvoju avio-kompanije“, kazao je Todorović.

Po njegovim rečima, samo je jedan od tih aviona operativan, a drugi će ući u saobraćaj početkom jula, dok je do tada flota pojačana iznajmljenim avionima istog tipa.

Komentari

Vaš komentar