Mihajlović: Predložiću zajednički krizni plan sa Bugarskom, Mađarskom i BiH

Biznis 03. nov. 202111:00 > 13:215 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će pokrenuti u narednih nekoliko dana inicijativu ka ministrima u Bugarskoj, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini da se spreme za sve druge krize tako što će napraviti zajednički krizni plan, kako bi efikasno rešavali stabilno snabdevanje gasom.

„Pored toga, Srbija pod hitno treba da radi na proširenju skladišta i na planiranju strateških rezervi gasa, koji bi trebalo da bude preko 300 miliona kubnih metara. I na tome ćemo raditi u narednih godinu, godinu i po“, kazala je Mihajlović novinarima u Privrednoj komori Srbije uoči skupa o energetskoj krizi.

Na pitanje o snabdevanju gasom i havariji koja se desila u Bugarskoj, Mihajlović je rekla da Srbija još nema redovno snabdevanje gasom. „To se ne dešava zbog srpske strane, desila se havarija u Bugarskoj, na starom gasovodu. Trebalo je da se reši jutros, desile su se nove komplikacije sa bugarske strane, u komunikaciji smo sa bugarskim kolegama i nadam se da će se do kraja dana sve rešiti. S druge strane, Srbijagas je obavezan da postupa u skladu sa planom u kriznim situacijama, spremni su i verujem da ćemo imati dovoljne količine gasa“.

Izvor: Tanjug

Komentari

Vaš komentar