Mihajlović: I dalje 9.500 korisnika bez struje zbog nepogoda početkom godine

Biznis 28. jan. 202121:023 komentara
Podeli:
Skupština
Izvor: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da u ovom trenutku 9.500 korisnika nema redovno napajanje strujom zbog vremenskih nepogoda početkom godine.

Ekipe su na terenu, radi se, nadamo se da će redovno napajanje biti za pet, šest dana, ali problem je i što u Srbiji ima 1,3 miliona drvenih bandera, a u tim delovima Srbije je oko 400.000 potrošača, rekla je Mihajlović u Skupštini Srbije.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković ukazao je na snažnu kampanju u medijima, koji su kako je ocenio pod kontrolom Dragana Đilasa, protiv redovnog služenja vojnog roka i protiv svega što je dobro.

Spremni su da napadnu i najbolju mogući potez ako dolazi od Alekdandra Vučića – vakcine, najavljeni paket pomoći privredi, spomenik Stefanu Nemanji, zlatiborsku gondolu. Oni će sve to napasti ako dolazi od Vučića, ukazao je Marković.

Ovi mediji pokušali su da napadnu odluku o dodeli 110 evra namenjenih građanima, za njih je to uvreda, dodao je Marković.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je obavestio ministarku Dariju Kisić Tepavčević da bi 9. februara trebalo da bude održana sednica na kojoj bi tema bio Predlog zakona o socijalnim kartama, a potom se naredna sednica očekuje 25. februara.

Dačić je čestitao predsedniku Vučiću, vladi i Beogradu na „veličanstvenom“ spomeniku Stefanu Nemanji.

Potrebna je velika doza političke nenormalnosti da se govori da bi taj spomenik trebalo srušiti, smatra Dačić i ocenjuje da se tim znamenjem Srbija ne samo vraća i ukorenjuje u svojoj prošlosti, već postavlja i čvrste temelje za budućnost.

Komentari

Vaš komentar