Mihajlović: Cilj – energetska bezbednost i borba protiv klimatskih promena

Biznis 14. okt. 202112:067 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je u Moskvi, gde prisustvuje konferenciji "Ruska nedelja energetike 2021", da je glavna tema za najvažnije energetske aktere u svetu kako uspostaviti energetsku bezbednost i u isto vreme se boriti protiv klimatskih promena.

„Izazovno je vreme za energetski sektor u celom svetu, a naravno i za energetski sektor Srbije. Na forumu u Moskvi, na kojem učestvuju najpozvaniji akteri u energetici u svetu, i oni koji su veliki potrošači i veliki proizvođači, danas se govori najviše ne samo o energetskoj krizi, nego i o budućnosti“, rekla je Mihajlović.

Povezane vesti

Dodala je da nijedan od aktera nije rekao da treba zaustaviti borbu protiv klimatskih promena, nego kako uspostaviti energetsku bezbednost i u isto vreme se boriti protiv klimatskih promena.

Ministarka je kazala da će tokom posete Moskvi imati i važne bilateralne sastanke sa potpredsednikom Vlade Rusije Aleksandrom Novakom i sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

„Teme sastanka sa potpredsednikom ruske vlade biće saradnja u oblasti energetike i energetski projekti, kao i aktuelna energetska kriza, a razgovaraćemo i o tome kako da budemo energetski samodovoljni i kako da obezbedimo dovoljne količine energije“, rekla je Mihajlović.

Komentari

Vaš komentar