Marks end Spenser zatvara 11 prodavnica u Francuskoj zbog Bregzita

Biznis 16. sep 202114:41
Izvor: REUTERS/Charles Platiau/File Photo

Britanski maloprodajni lanac Marks end Spenser objavio je da zatvara 11 prodavnica u Francuskoj tokom "narednih meseci", što je više od polovine od ukupno 20 radnji u zemlji, zbog problema snabdevanja vezanih za Bregzit.

„Duge i kompleksne procedure izvoza uvedene posle izlaska Velike Britanije iz EU znatno ograničavaju dostavu svežih i rashlađenih proizvoda iz Velike Britanije u Evropu i nastavljaju da utiču na raspoloživost proizvoda za naše kupce“ u Francuskoj, navela je grupa u saopštenju.

Partnerstvo grupe Marks end Spenser sa SFH-om, jednim od dva njena partnera u Francuskoj, se prekida i kao posledica je zatvaranje do kraja godine 11 prodavnica u franšizi, koje se uglavnom nalaze u Parizu, navodi se u saopštenju.

Devet prodavnica koje britanska kompanija drži sa firmom „Lagarder Trave Ritejl“, drugim partnerom u Francuskoj, će ostati otvorene. Radi se o prodavnicama koje se nalaze na aerodromima, železničkim ili metro stanicama i koje će, kako je navedeno, nastaviti normalno da funkcionišu.

Grupa je već u aprilu najavila da povlači sve sveže proizvode iz prodavnica u Češkoj, kao i da se koncentriše na zamrznute proizvode i one koji mogu da se čuvaju na sobnoj temperaturi.

Komentari

Vaš komentar