Mali: Veliko interesovanje mađarskih firmi za dolazak u Srbiju

Biznis 18. jan. 202114:396 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Postoji veliko poverenje mađarskih kompanija u Srbiju, a za nas je veoma važno što se, pored velikih kompanija koje već investiraju u Srbiji, i mala i srednja preduzeća iz Mađarske odlučuju da dođu u našu zemlju i prošire poslovanje, rekao je ministar finansija Siniša Mali posle današnjeg sastanka sa ambasadorom Mađarske Atilom Pinterom.

Na sastanku je bilo reči o izgradnji železničke pruge Beograd-Budimpešta i o modernizaciji pruge između Subotice i Segedina, koja je veoma važan projekat za stanovništvo tog dela dve zemlje, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Mali i Pinter su se složili da bilateralni odnosi dve zemlje nikada nisu bili bolji, a tokom sastanka je istaknuto i da je u prvih 10 meseci 2020. godine porasla trgovinska razmena, uprkos pandemiji virusa korona što, kako se ocenjuje u saopštenju, pokazuje koliko su stabilni i jaki odnosi dve države, ali i koliki je njihov potencijal za dalji razvoj.

Mali i Pinter su razgovarali i o novim ulaganjima mađarskih kompanija u Srbiju, podsećajući da je Mađarska sa 25 miliona evra podržala devet domaćih kompanija kako bi one investirale u Srbiju.

Te kompanije će investirati u logističke centre, farmaceutsku industriju, preradu voća i metalo-prerađivačku industriju.

Komentari

Vaš komentar