Mali sa ambasadorom Francuske o metrou, deponiji u Vinči i beogradskom aerodromu

Biznis 06. dec 202120:1310 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar finansija Siniša Mali i novi ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar razgovarali su o ekonomskoj saradnji dve zemlje, sa akcentom na zajedničkim kapitalnim projektima u kojima učestvuju francuske kompanije.

#related-news_0

Oni su su se saglasili da je izgradnja beogradskog metroa, koja je nedavno počela i u kojoj učestvuju francuske kompanije Ežis i Alstom, od ogromnog značaja za grad Beograd i Srbiju i da će doprineti još boljim ekonomskim odnosima dve zemlje, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Mali i Košar razgovarali su i o projektima izgradnje postrojenja na deponiji u Vinči, u kome učestvuje francuska kompanija Suez, aerodromu „Nikola Tesla“, kao i projektima koji se tiču otpadnih voda.

Sagovornici su se saglasili da su svi projekti dobra osnova za dalje jačanje ekonomskih i političkih odnosa Srbije i Francuske.

Mali je ocenio da je Srbija zahvaljujući „pravoj“ reakciji na korona krizu zadržala stabilnost i investiticije.

Naveo je da je deficit u prvih 11 meseci ove godine manji od projektovanog, javni dug pod kontrolom i do kraja godine će iznositi 57,3 odsto BDP-a, a rast BDP-a u trećem kvartalu ove godine u odnosu na isti period 2020. iznosio je 7,7 odsto.

Dodao je da se u 2022. godini očekuje stopa privrednog rasta od 4,5 odsto.

Košar je istakao da se dobri rezultati prepoznaju i da u to imaju uvid i francuske kompanije koje investitraju u Srbiju.

Komentari

Vaš komentar