Mali: Počinje isplata novčane podrške za građane na Kosovu i Metohiji

Biznis 24. maj. 202111:0815 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran žestić

Danas počinje isplata jednokratne novčane podrške za Srbe na Kosovu i Metohiji, i to 100 evra za svakog građanina, uključujući i decu, odnosno 200 evra u slučaju da je lice nezaposleno, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

Za ovu meru je, kako se navodi u pisanom saopštenju Ministarstva finansija, iz budžeta opredeljeno oko 1,5 milijardi dinara.

„Reč je o jednokratnoj novčanoj pomoći kojom Srbima na Kosovu i Metohiji želimo da pokažemo da nisu sami i da je njihova država tu za njih. Kao što smo i obećali, svi naši građani koji žive na Kosovu i Metohiji dobiće po 100 evra novčane podrške, uključujući i decu. Ukoliko je reč o nezaposlenom licu, ono će dobiti 200 evra“, rekao je Mali.

Kako se navodi u saopštenju, „ova mera doneta je na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Mali je naveo primer da će, zahvaljujući ovom vidu podrške, petočlana porodica dobiti minimum 500 evra pomoći od države, a ako je neki njen član nezaposlen i više, što, kako se ističe – nisu zanemarljivi iznosi.

On je podsetio da su svi građani na Kosovu i Metohiji koji imaju važeću ličnu kartu, mogli da se prijave i za 30+30 evra novčane pomoći, a da od 1. juna mogu da se prijave i za 3.000 dinara koliko će dobiti svi koji do 31. maja budu vakcinisani bar jednom dozom bilo koje od dostupnih vakcina.

Komentari

Vaš komentar