Luka Antverpen zainteresovana za izgradnju nove luke u Beogradu

Biznis 09. feb 202213:501 komentar
MGSI Momirovic Antverpen 1
Izvor: MGSI

Belgijska Luka Antverpen zainteresovana je da učestvuje u izgradnji nove luke u Beogradu, objavilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Direktor Luke Antverpen Кristof Vateršut saopštio je, prilikom posete ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislava Momirovića toj luci, da je ta kompanija zainteresovana da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nove luke u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo.

„Luka Beograd je jedan od značajnijih projekata čiju realizaciju naše ministarstvo i Vlada pripremaju, a koji po svojim potencijalima ima mogućnost da postane najznačajniji lučki projekat na Dunavu. Interesovanje Luke Antverpen za učešće u realizaciji ovog projekta potvrđuje da imamo kvalitetan projekat, pri čemu svako ulaganje u vodni saobraćaj je istovremeno ulaganje u zaštitu životne sredine, jer govorimo o ekološki najprihvatljivijem vidu transporta“, izjavio je Momirović.

Trenutno se, navedeno je, razmatra konačno rešenje za novu lokaciju luke Beograd, pri čemu se početak radova očekuje krajem 2023. godine.

Podseća se da je Luka Antverpen, najveća po površini u Evropi, da zapošljava 150.000 ljudi i da je, kako je istaknuto, motor ekonomskog razvoja ne samo Belgije, već i čitave Evropske unije.

Komentari

Vaš komentar