Lidl u Lapovu gradi jedan od najvećih distributivnih centara na Balkanu

Biznis 27. feb. 202111:3513 komentara
Podeli:
Izvor: N1

U Lapovu se gradi distributivni centar kompanije "Lidl KD" od 60.000 kvadratnih metara, na zemljištu površine 40 hektara, rekao je predsednik opštine Lapovo Boban Miličić.

„Gradimo jedan logističko-distributivni centar, očekuje se da on bude jedan od najvećih na Balkanu“, kazao je Miličić novinarima u Kragujevcu.

Prema njegovim rečima, to je trenutno najveći investitor u opštini Lapovo koji „drastično podiže privredu“, pored „Kronošpana“ i „Železnice“ gde je uposleno najviše građana iz Lapova.

On je rekao da su duž auto-puta kod Lapova formirane četiri industrijske zone, a da je država uložila 14 miliona evra u železničku infrastrukturu i povezivanje sa Kragujevcem.

„Radimo Plan detaljne regulacije za isključenje sa autoputa. Prema Planu i u dogovoru sa Ministarstvom građevinarstva i infrastrukture insistiramo da se ubuduće to isključenje zove Lapovo umesto sadašnjeg Batočina-Kragujevac“, naveo je Miličić.

On je rekao i da je u 2020. godini izvoz najvećih preduzeća u opštini Lapovo povećan od pet do deset odsto. Prednjači „Kronošpan“ koji proizvodi pločaste materijale od iverice, a ta firma za vreme epidemije nije otpuštala radnike, već je zapošljavala nove.

Komentari

Vaš komentar