Leskovački povrtari ponovo dele paradajz sugrađanima u sredu

Biznis 13. jul. 202113:06 > 13:0715 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Leskovački povrtari ponovo će deliti paradajz sugrađanima u sredu od 10 sati. Najava novog skupa ispred gradske pijace u tom gradu stiže samo pet dana pošto su na isti način proizvođači Jablaničkog okruga iskazali nezadovoljstvo niskim, kako kažu - oborenim cenama. Cene za prodaju paradajza na veliko u Leskovcu su 10 do 25 dinara i za to krive državu koja dopušta uvoz iz okolnih zemalja.

„Ponovo će desetine tona domaćeg paradajza propasti jer se u marketima i na pijaci prodaje paradajz iz Albanije i to za 100 i više dinara. Da ga ne bismo bacili, podelićemo ga građanima, neka bar neko ima koristi jer za 15 dinara ne želimo da ga dajemo“, poručili su proizvođači koji su na protestu prošlog četvrtka podelili nekoliko tona ovog povrća.

Sada je, kako najavljuju, u planu mnogo veći skup jer ništa od obećanog prošle nedelje – nije ispunjeno.

Povezane vesti

Portal Jugmedia navodi da su poljoprivrednici sada istakli dva zahteva: dolazak predsednika republike Aleksandra Vučića i nadoknada štete. Portal piše da će skup biti znatno veći.

Podsetimo, nekoliko desetina većih proizvođača paradajza prošlog četvrtka dovezlo je tone paradajza na trotoar ispred pijace i za pola sata su građanima podelili sve.

Na protest su Leskovčani burno reagovali i pružali im podršku. Neki su, umesto za robu, ostavljali donacije za lečenje dece.

Tokom popodneva je u upravi grada održan sastanak na kome su sa povrtarima razgovarali predstavnici Ministarstva poljoprovrede. Na konferenciji za novinare nisu dali precizne odgovore kako će interventno pomoći proizvošačima u ovom kraju, već najavljivali aktivnosti koje će rezultat dati naredne godine.

Komentari

Vaš komentar