Krkobabić: Pola milijarde dinara za još 500 kuća u selima Srbije

Biznis 21. jan. 202214:262 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay

Ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić najavio je danas da će za kupovinu još 500 kuća u selima Srbije biti dodeljeno pola milijarde dinara.

„Bez odlaganja nastavljamo sa dodelom kuća, minibuseva i susretima sela“, naveo je u saopštenju Кrkobabić povodom jučerašnje odluke Vlada Srbije da usvoji nekoliko programa koji će to omogućiti.

Pročitajte još:

On je istakao da uskoro slede i programi vezani za zadrugarstvo, multifunkcionalne objekte – domove kultura i podršku privrednim aktivnostima.

"Ovo je pravi odgovor na brojne zahteve i ogromno interesovanje ljudi koji svoju budućnost vide u selima Srbije", rekao je Krkobabić.

Vlada je usvojila Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2022. godinu za koji je izdvojeno 500 miliona dinara, a cilj je motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.

Usvojen je i Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva za koji je u ovoj godini opredeljeno 120 miliona dinara, kao i Program dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom "Miholjski susreti sela" za koji će biti izdvojeno 43 miliona dinara, a cilj je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno - istorijskog nasleđa.

Ministarstvo za brigu o selu će, kako je najavljeno, u narednom periodu raspisati javne konkurse po ovim programima.

Komentari

Vaš komentar