Kompanije skupljim kartama žele da smanje navalu na aviosaobraćaj

Biznis 04. jul 202213:177 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay/InsightPhotography (ilustracija)

Posle otpuštanja tokom pandemije i štrajkova na aerodromima u Francuskoj i Skandinaviji, kompanije zbog smanjenih kapaciteta dižu cene avionskih karata, kako bi smanjile navalu putnika i izbegle kolaps, objašnjava za N1 urednik portala Aviatica Dragan Nikolić.

Primer je, ističe, jedna od najvećih aviokompanija na svetu – nemačka Lufthanza.

Pročitajte još

„Počeli su da dižu cene avionskih karata, kako bi destimulisali putnike da se odlučuju za putovanje avionom. Nemaju kapacitete ni aerodromi, ni oni sami, u smislu flote i ljudstva, da obave taj aviosaobraćaj za kojim postoji potražnja“, kaže Nikolić i dodaje da su karte i bez toga generalno skuplje nego prošlog leta.

Nikolić smatra da su glavni krivci za trenutni haos zakonodavci mnogih država, koji su, kako kaže, često tokom pandemije donosili besmislene mere i tako izazvali potpuni haos.

„Aviokompanije nisu znale kako da posluju, nisu uopšte znali kako da izađu na kraj sa tim birokratskim preprekama. Na kraju, to im je oduzelo putnike koji više nisu mogli da putuju, kojima su bile potrebne silne potvrde, vakcine, dozvole, papiri. To je najveći problem“, kaže Nikolić.

Međutim, navodi da aviosaobraćaj pokazuje otpornost i da očekuje da će se uskoro stvari vratiti  u normalu.

Izvor: N1

„Ovo što se sada dešava će kratko trajati, ali će se sasvim sigurno preliti na teret putnika, više nego na bilo koga drugog“, kaže Nikolić.

Komentari

Vaš komentar