Kompanije iz prehrambene industrije na sajmu Prodekspo u Moskvi

Biznis 12. apr 202120:00
Podeli:

Jedanaest kompanija iz prehrambene industrije i ove godine predstaviće svoju ponudu i izvozni potencijal na sajmu Prodekspo u Moskvi, od 12. do 16. aprila, saopštila je Privredna komora Srbije.

Na najvećoj izložbi prehrambene industrije u Rusiji i ZND, u okviru Nacionalnog paviljona Srbije proizvodne programe i izvozne kapacitete predstaviće Mlekara Šabac, Mlekara Ub, Imlek, Padinska Skela, Carnex Vrbas, Industrija mesa Tolopa, Bačka Topola, Masli, Leskovac, Zlatiborac, Beograd, Itn Group, Beograd, Master Fruits, Beograd, Mambikom Agrar, Beograd, i Mirax Agrar Beograd.

„Ukupno gledavši naš izvoz u 2020. godini bio je preko 10 miliona dolara i jedna trećina tog izvoza je upravo prehrambena industrija. Ovaj sajam je platforma gde se kontakti ostvaruju sa novim potencijalnim partnerima, a za nas su vrlo bitni i trgovninski lanci i distributeri koji posećuju sajam. Skrenuo bih pažnju da je u prošloj godini pored svih ograničenja i otežavajućih okolnosti zbog pandemije, ali i s obzirom na dešavanja sa ruskom valutom koja je u jednom trenutku opala za 30 odsto, mi smo i pored toga ostvarili rast izvoza od preko pet odsto. Za naše kompanije, iz tog razloga, rusko tržište je veoma važno“, rekao je za Infobiz iz Moskve Dejan Delić iz Privredne komore Srbije.