Kompanija SBB obeležila 20 godina rada: Stvaramo GIGA Srbiju

Biznis 20. maj. 202222:53 > 21. maj. 2022 00:1119 komentara
Podeli:

Kompanija SBB obeležila je 20 godina poslovanja i uz osvrt na dosadašnji rad, predstavila i svoje nove poslovne planove. U naredne tri godine, plan je da SBB investira više od 240 miliona evra u razvoj servisa.

U pozorištu „Madlenianum“, u kome je počelo obeležavanje jubileja, prisutni su mogli da na multimedijalnom performansu vide kako je kompanija, koja je počela da radi u Kragujevcu, izrasla u najveću vodeću telekomunikacionu i medijsku kompaniju u Jugoistočnoj Evropi – United Grupu.

„Mi smo večeras, multimedijalnim doživljajem kojem ste prisustvovali, pokušali da predstavimo istoriju SBB-a u poslednjih 20 godina, šta je to sve uradila firma koja je krenula iz Kragujevca, a koja je sada gigant u Jugoistočnoj Evropi“, izjavio je izvršni direktor kompanije SBB Milija Zeković.

Samo u poslednjoj deceniji, SBB je investirala više od pola milijarde evra u društvo i pojedince, poručuju iz te kompanije. Glavni cilj za ubuduće je ulazak u polje mobilne telefonije, odnosno 5G mrežu.

U godini značajnog jubileja, kako je saopšteno, kompanija SBB, koja zvanično ima najbrži internet u zemlji, prema merenju renomirane kompanije Ookla, podiže brzine interneta do 50 odsto, a svim svojim korisnicima omogućiće pristup najvećoj i najbržoj mreži sa brzinama interneta do 1 Gbps, najavio je Zeković.

„Do sada smo stvorili 19 GIGA gradova u Srbiji, a do kraja ove godine biće ih ukupno 35, što znači da će čitava mreža u zemlji biti digitalizovana. Mogu sa ponosom da kažem da stvaramo GIGA Srbiju. Naš sledeći cilj je izgradnja 10 GIGA optičke mreže, kada će super brzi internet učiniti da naši korisnici imaju pristup jednoj od najbržih mreža u Evropi“, rekao je Zeković.

Kompanija SBB je vodeći operator kablovske, satelitske i televizije putem interneta. Korisnicima u Srbiji pružaju uslugu kablovskog interneta i fiksne telefonije.

Zeković je podsetio da je SBB sa EON platformom napravio revoluciju kada je reč o načinu na koji se gleda televizija u Srbiji. To je danas najpopularnija TV platforma na tržištu od 40 miliona ljudi.

„Kao deo jubilarnog poklona za naše korisnike počinjemo projekat EONizacija, u okviru kojeg ćemo svim korisnicima omogućiti EON aplikaciju, dok će prvih 10.000 korisnika dobiti i EON Smart Box i EON Connect“, istakao je Zeković.

SBB će u naredne tri godine investirati više od 240 miliona evra u dalji razvoj inovativnih servisa, usluga vrhunskog kvaliteta i izvanrednu korisničku podršku. Ukoliko se za to stvore uslovi, kompanija će proširiti svoju ponudu na tržište mobilne telefonije omogućavajući građanima Srbije niže cene i bolje usluge, poručuju.

„Počeli smo sa pružanjem usluga u sedam gradova za 20.000 korisnika, a danas to činimo za tri miliona građana. Bilo nas je osmoro, sada naš tim broji 1.800 ljudi. Veličinu i snagu kompanije SBB korisnici osećaju kada god uđu u svoj dom, uključe TV ili se povežu na internet. Zato nastavljamo da investiramo u najnaprednije tehnologije, u ljude i naše društvo”, rekao je Zeković.

Kompanije čini deo Uniter Grupe koja posluje u osam zemalja jugoistočne Evrope,a deo United Grupe je i United Media. U okviru United Media posluju popularni regionalni kanali, sportski, dečiji, zabavni, informativni, među njima Sport klub, N1 i Nova S.

Partner i član Upravnog odbora investicionog fonda BC Partners – vlasnika SBB, TV N1 i Nove S – Nikos Statopulos čestitao je rukovodstvu i svim zaposlenima 20 godina rada.

„To je neverovatna priča, kako je SBB počeo iz malog grada u Srbiji, i postao United Grupa. Takođe sam ponosan da je taj put zasnovan na inovacijama, ponosni smo što smo prvi kreirali GIGA Srbiju, što smo doneli digitalizaciju cele zemlje i najbrži internet, a mnogo toga tek dolazi“, izjavio je Statopulos.

Komentari

Vaš komentar