Kisić Tepavčević: Potreban novi zakon o radnim praksama

Biznis 29. dec 202011:35
Izvor: Tanjug/Nikola Anđić

Vlada Srbije je tokom ove godine bila u potpunosti fokusirana na očuvanje privrednog i ekonomskog sistema, a Srbija je u tome bila uspešnija od većine drugih zemalja, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević prilikom obilaska industrije mesa "Nedeljković" u Sremskoj Mitrovici.

Kisić Tepavčević je tu privatnu firmu obišla povodom početka isplate prvog dela novčane naknade za decembar 2020. godine za kandidate koji su uključeni u program „Moja prva plata“ i koji su program osposobljavanja započeli kod poslodavca iz privatnog sektora, saopštilo je Ministarstvo.

Na osnovu tog programa u toj kompaniji zaposlene su četiri mlade osobe.

Darija Kisić Tepavčević je navela i da se u toku realizacije programa „Moja prva plata“ ukazala potreba za izradom novog zakona o radnim praksama i osposobljavanju i da će Ministarstvo raditi na tome u narednom periodu.

Kako je podsetila, Nacionalna služba za zapošljavanje je u avgustu ove godine raspisala Javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih, za koji je interesovanje pokazao veliki broj poslodavaca.

„Više od 8.500 lica je zaposleno po prvi put na određenim poslovima, a najveći broj u privatnom sektoru“, rekla je Darija Kisić Tepavčević i dodala da je većina ugovora do sada potpisana.

Komentari

Vaš komentar