Kisić Tepavčević: Jednaka prava za sve su prioritet Ministarstva za rad

Biznis 01. mar. 202114:368 komentara
Podeli:
Izvor: Fonet

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je u Palati Srbija da su jednaka prava i mogućnosti za sve jedan od prioriteta rada ministarstva koje vodi.

Ona je prilikom dodele nagrada na konkursu „Jednaki“ i foto-konkursu „Srbija bez barijera“, a povodom 1. marta – Međunarodnog dana invalidskih kolica, rekla da je resorno ministarstvo posebno fokusirano na omogućavanje jednakih prava za ranjive kategorije u koje spadaju i osobe sa invaliditetom.

Kisić Tepavčević je naglasila da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nastaviti da podržava rad organizacija osoba sa invaliditetom i navela da je za ovu godinu programskim konkursom za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom obezbeđeno 250 miliona dinara.

Na taj način, istakla je, resorno ministarstvo će podržati rad 33 saveza sa 513 lokalnih organizacija, čime će „veliki broj osoba sa invaliditetom“ biti uključen u inkluzivne programe.

Ona je rekla da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo i javni poziv za dodelu 175 miliona dinara za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Kisić Tepavčević je zaključila da će resorno ministarstvo učiniti sve da pokaže da je zemlja bez barijera i da omogućava jednaka prava i mogućnosti za sve njene građane.

Komentari

Vaš komentar