Kasni rekonstrukcija puta Novi Pazar – Tutin, Momirović kaže – nije strašno

Biznis 19. jul 202214:25
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Đorđe Krstić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović rekao je da je rekonstrukcija magistralnog puta Novi Pazar - Tutin "praktično završena" i da će on svečano biti otvoren u septembru.

Momirović je prilikom obilaska radova na ovoj saobraćajnici, ocenio da je zadovoljan kako je sve urađeno, ocenivši da „nije strašno“ to što je u junu probijen rok za završetak rekonstrukcije.

„Pitanje je zašto ovaj put nije rekonstruisan 40 godina, bio je potpuno propao. To nije kašnjenje, nije bitno hoće li radovi biti završeni 1. ili 15. septembra, preko 90 odsto radova je gotovo, protokolarno je kada ćemo ga otvoriti“, poručio je Momirović.

Ministar je istakao da se država „ne povlači ni iz jedne investicije u okolnostima kada u Evropi imamo rat“ i da se trenutno gradi 10 autoputeva i brzih saobraćajnica.

„Nećemo stati dok ne završimo autoput Požega – Duga Poljana, to će biti najveća promena za Novi Pazar, Arilje, Ivanjicu, Sjenicu, Tutin. Ovo nije politička propaganda, izbori su prošli, želimo da pošaljemo jasan signal da ovaj kraj zaslužuje investicije i da Novi Pazar i Tutin značajnije integrišemo u ostatak zemlje“, kazao je Momirović.

On je dodao da je potpisan ugovor, vredan 1,6 milijardi dinara, za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Raška i najavio da će radovi krenuti za mesec dana.

Predsednik Opštine Tutin Salih Hot rekao je da je magistrala ka Novom Pazaru najznačajniji putni pravac za njih jer ih povezuje sa tim i drugim gradovima.

„Radujemo se završetku radova i što će najverovatnije biti gotovi u septembru. Sada ćemo moći brže i bezbednije da putujemo. Pričali smo i o drugim projektima, važno je da se urade i pristupne saobraćajnice na ovaj put“, izjavio je Hot.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je loša putna infrastruktura glavni razlog višedecenijske nerazvijenosti ovog kraja, zbog čega se sada ubrzano radi na izgradnji puteva u Sandžaku.

„Raduje nas autoput Požega – Duga Poljana, rekonstrukcija puta Novi Pazar – Raška, puta ka Ribariću, to su osnovni uslovi da ovaj region dobije na perspektivi. Glavni razlog nedolaska investitora je loša infrastruktura, njenom izgradnjom očekujemo razvoj privrede, dolazak investitora i turista“, kazao je Biševac.

Rekonstrukcija saobraćajnice Novi Pazar – Tutin, u dužino od 20,5 kliometara, počela je krajem 2019. godine, a projekat je vredan 24 miliona evra i finansira se iz kredita Turske. Izvodi je turska kompanija „Tašjapi“ čiji je direktor Emrulah Turanli, zajedno sa Momirovićem i predstavnicima dve lokalne samouprave, obišao radove.

Komentari

Vaš komentar