Kako se jedan mali sajt probio među Top 50?

Biznis 18. feb 202209:00
ASUS
Izvor: Promo

Da li znate da na internetu trenutno ima skoro dve milijarde sajtova? Tačan broj se razlikuje od izvora podataka, ali u pitanju je ogromno „prostranstvo“, čak i ako uzmemo u obzir da je veliki broj sajtova (verovatno i preko 80%) neaktivan. I uz najkonzervativnije procene ima oko 200 miliona aktivnih sajtova. Istaći se i privući posetioce u tom moru čini se kao nemoguća misija. Situacija je bolja ako gledamo samo nacionalne domene, ali i tu je konkurencija velika jer ima više od 120.000 registrovanih .RS domena.

Časopis PC Press se već dve i po decenije hrabro suočava sa izazovom da u tom mnoštvu svake godine odabere 50 domaćih sajtova koji se ističu i zaslužuju da dobiju prestižnu nagradu Top 50. Ove godine je među odabranim sajtovima i www.asusplus.rs, lokalni sajt poznate svetske kompanije ASUS. Kako se ovaj, relativno mali sajt, probio među odabrane lokacije koje morate posetiti? Ključ je u drugačijem pristupu, pametnoj kombinaciji edukacije, kvalitetnih opisa proizvoda, promo akcija i internet prodavnice.

Promo

Raznovrsne informacije

Pre svega, već na prvi pogled je vidljivo da je sajt fokusiran na mobilne uređaje – laptopove i mobilne telefone. I na nekim drugim sajtovima možete dobiti više informacija o proizvodu, osim puke specifikacije, ali je ASUS to podigao na viši nivo, kako vizuelno, tako i sadržajno. Pored uobičajenih opisa proizvoda, postoje i edukativni tekstovi koji će vam pomoći da lakše razumete nove tehnologije i benefite koje donose. Na ovom sajtu možete naći i korisne informacije o aktuelnim promocijama, koje bi vam lako mogle promaći ako posećujete samo sajtove lokalnih maloprodaja. Na primer, ASUS svima koji do kraja marta kupe bilo koji Zenbook ili Zephyrus laptop nudi besplatno produženje garancije sa dve na tri godine, što je svakako potez vredan pažnje. Ima tu još zanimljivih promocija, kao što je Money Back za Zenbook modele. U saradnji sa odabranim partnerima ASUS kupcima nudi mogućnost da u periodu od tri meseca nakon kupovine vrate svoj Zenbook, ako iz bilo kog razloga nisu zadovoljni, pri čemu će dobiti kompletan iznos novca nazad. Dovoljno je samo da nakon kupovine registruju svoj uređaj. Ukoliko se dvoumite koji laptop kupiti, ova akcija vam može biti od neprocenjive koristi i olakšati muke oko odabira pravog modela.

Kupovina direktno od proizvođača

Još jedna osobenost sajta www.asusplus.rs je što ima i eShop, pa laptop možete kupiti direktno od ASUS-a. Izbor modela nije preveliki, ali su pažljivo odabrani i ima ih u različitim cenovnim kategorijama. Shop je uvezan sa detaljnim opisima tehnologija u modelima koji se nalaze u ponudi, pa pored specifikacija možete dobiti mnoštvo drugih korisnih informacija. Ima tu i relativno sitnih, ali korisnih detalja, kao što je mogućnost odbijanja PDV-a za poslovne korisnike već u korpi. Sajt može biti od koristi i onima koji su već kupili ASUS laptop, jer pored dodatne opreme na njemu mogu kupiti i produženje garancije za svog ljubimca.

Promo

Najviši nivo podrške

Ako ste ikad imali problem koji treba rešiti, ili vam je samo trebao stručan savet, znate da je najčešće poprilično teško doći do prave informacije. Toga su svesni i u ASUS-u pa na svom sajtu nude jedinstvenu podršku putem LiveChat funkcije. Zašto je jedinstvena? Umesto da komunicirate sa, bolje ili lošije obučenom, osobom iz call centra ili chat botom, preko ASUS LiveChat-a imate mogućnost da razgovarate direktno sa zaposlenima u lokalnom predstavništvu ASUS-a, što garantuje najviši mogući nivo podrške. Ako vam treba pomoć ili savet oko kupovine, sad znate gde i kome da se obratite.

Drugačiji, ali na pozitivan način

Sve navedeno je lep primer kako se uz malo kreativnosti može izbeći kruti korporativni šablon i ponuditi sajt prilagođen lokalnom tržištu. Kako se www.asusplus.rs stalno osvežava novim sadržajem, najbolje je da ga i sami posetite i pogledate šta sve nudi.