Kada se u firmi radi četiri dana nedeljno: Zadovoljni i radnici, i vlasnici

Biznis 07. apr 202222:1422 komentara

U Srbiji smo, prethodnih godina, često slušali o grubom kršenju prava radnika, o neplaćenom prekovremenom radu, ili radu bez pauze. Dok i dalje traje borba za neka elementarna prava, iz sveta stiže talas promena, koji nagoveštava uvođenje novih, humanijih standarda, kada je reč o vremenu provedenom na poslu. Iako većini zvuči kao utopija, četiri radna dana su moguća i u Srbiji, to je pokazala kompanija Manpowergroup Srbija, sa 80 zaposlenih. A da ta privilegija nije rezervisana samo za IT sektor, dokazala je jedna logistička kompanija iz Francuske.

Ista plata, a radna nedelja skraćena na četiri dana, manji je i broj sati koji zaposleni provode na radnim mestima. To je model po kojem već nekoliko meseci radi kompanija Manpower, specijalizivana u oblasti ljudskih resursa i zapošljavanja.

Pročitajte još:

Zaposleni imaju samo pohvale.

„Jednostavno pruža nam balans između porodičnog, privatnog života i poslovnog života, kvalitetnije vreme provedeno sa porodicom i prijateljima, neki slobodan petak koriste da se dodatno edukuju, drugi da produženi vikend odu van grada“, kaže Marina Nedeljković iz ove kompanije.

Njena koleginica, Jelena Tanasković, ističe da manje radnih sati nije dovelo do većeg pritiska da se ispune sve obaveze.

„Naprotiv – manji broj radnih sati znači bolju organizaciju i veću motivisanost da bi posao završili u kraćem vremenskom periodu, ali samim tim petkom imamo kolege koje dežuraju pa će posao biti završen – rotiramo se međusobno tako da ću ja jednog petka raditi, sledećeg neću“, navodi Tanasković.

Odluka o četiri radna dana u nedelji, trebalo je, kako kažu u kompaniji, da je učini boljim radnim mestom privlačnijim za zaposlene.

„Čini se da je tržište sve više na strani kandidata, otuda će i tržište u budućnosti biti usmereno ka tome kako da privuku i zadrže postojeće kadrove. IT undustrija je trenutno najkonkuretnija. S druge strane, imamo dodatnu odgovornost da budemo talas promena u čitavoj privredi“, istakao je Aleksandar Plavšin, direktor marketinga i komunikacija kompanije Manpower.

Zabrinutost da bi odluka o četvorodnevnoj radnoj nedleji mogla da smanji prihode kompanije bila je opravdana, kaže šef marketinga Manpower grupe.

„Budući da smo mi pioniri u ovom poduhvatu, nemamo neke lokalne studije slučaja koje će da pokažu rezultate. Ali, ako želite da budete inovativni morate da budete i hrabri. Mi smo se vodili time da će bolje ekonomske performanse pratiti veću produktivnost i to se u praksi i pokazalo“, kaže Plavšin.

U Manpoweru veruju da bi princip kraće radne nedelje mogao da se primeni i u drugim delatnostima.

Kako je u Francuskoj

Pilot projekat već godinu dana postoji u oblasti logistike u Francuskoj. Svakog dana, radnici spremaju narudžbine za klijente, koji kupuju kompjutere na vebsajtu LDLC.

Radili su i vikendom, kada im je saopšteno se broj radnih dana smanjuje a da plata ostaje ista. Jedan od radnika u kompaniji, Johan Piters (41) kaže da mu je još jedan slobodan dan došao kao poklon sa neba

„Imam više vremena za privatni život, da završim ostale obaveze, i što je najvažnije, više vremena da budem sa decom. Viđao sam ćerku svake druge nedelje, to je stvarno malo“, kaže Piters.

Iako su zadovoljni promenama, zaposleni kažu da im je bilo potrebno neko vreme da se naviknu na novi sistem rada.

„Radni dan je isti samo je obim posla nešto veći. ali to nikome ne pada teško kad zna da ima tri slobodna dana. Kada dođete na posao posle slobodnog dana, imate više energije“, navodi on.

Od uvođenja četvorodnevne radne nedelje, smanjio se broj odsustva sa posla i bolovanja. Jednačinu produktivnosti ne čini samo broj radnih sati, kaže jedan od osnivača firme i dodaje da ima utisak da je uspeo da pretvori olovo – u zlato.

„Dve brojke govore sve, prvo, nisam morao da zapošljavam još radnika, iako je radna nedelja 32 sata, efikasnost firme je ostala ista, godinu dana mi nisu opali prihodi. A razlika je velika na drugoj strani, zaposleni su dobro raspoloženi, imaju više energije i na kraju krajeva, od toga koristi ima cela firma. Drugo, za dve godine prihodi su nam povećani za 200 miliona evra, i to sa čak manjim brojem zaposlenih“, kaže Loren de la Kleržeri.

Brojnih primera ima u celom svetu.

Majkrosoft je još pre tri godine omoguićio zaposlenima u Japanu da ne rade petkom i to je povećalo produktivnost za 40 odsto.

Trgovinski gigant Unilever, počeo je probni period za četvorodnevnu radnu nedelju na Novom zelandu. Pilot projekti pokrenuti su i u drugim evropskim zemljama, a u globalnom pokretu koji se zalaže za skraćenje radne nedelje, misle da je pandemijski period otvorio vrata velikim promenama na tržištu rada.

Komentari

Vaš komentar