Još danas moguća prijava vakcinisanih građana za 3.000 dinara

Biznis 15. jun. 202113:163 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Beoinfo/ Predrag Mitić

Danas, 15. juna, ističe rok za prijavu vakcinisanih građana za 3.000 dinara. Prvi će novac dobiti penzioneri kojima će ovaj iznos, prema najavama, na račune leći 16. juna. Za ostale građane isplata kreće od četvrtka, 17. juna.

Svi građani, stariji od 16 godina, koji su primili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa do 31. maja imaju pravo na državnu pomoć od 3.000 dinara. Naknadno je rok dodatno produžen pa na ovaj novac imaju pravo i građani koji su se do ponoći 31. maja prijavili za vakcinisanje na portalu eUprave i prvu dozu vakcine primili do 7. juna.

Pročitajte još:

Ovi građani mogu još danas da se prijave za 3.000 dinara preko portala Uprave za trezor ili besplatnim pozivom kontakt centra 0800/100-302.

Isplata, kako je najavilo Ministarstvo finansija, kreće od penzionera, koji novac dobijaju po automatizmu – 16. juna će 3.000 dinara biti uplaćeno za sve penzionere vakcinisane protiv kovida -19 bar jednom dozom. 

Ovaj put za pomoć treba da se prijave i korisnici novčane socijalne pomoći, pošto se prilikom vakcinisanja nisu izjašnjavali da li su korisnici ove vrste državne pomoći, pa o tome ne postoji „uparena“ evidencija.

Do juče je se za ovu pomoć prijavilo 1,35 miliona građana, a na spisku je i milion penzionera.

Građanima koji nemaju otvoren tekući račun u banci, što se odnosi i na penzionere, Ministarstvo finansija otvoriće poseban namenski račun u Poštanskoj štedionici. Građani koji imaju račun u banci, ali ne žele preko njega da prime ovu pomoć, mogu prilikom prijave da izaberu neku drugu banku gde će im biti otvoren poseban račun u svrhu uplate 3.000 dinara.

Komentari

Vaš komentar