Jedan od pet miliona: Prodaja Zlatare Majdanpek korak ka prodaji Istočne Srbije

Biznis 27. avg. 202112:339 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Pokret "Jedan od pet miliona" saopštio je danas da "najavljenom prodajom Zlatare Majdanpek aktuelni režim sprovodi poslednje korake svoje prljave agende - a to je prodaja celog jednog regiona naše zemlje i stavljanja Istočne Srbije u privatne ruke".

Pročitajte još:

„Nakon što je režim Srpske napredne stranke (SNS) kroz navodno strateško partnerstvo kineskoj kompaniji Ziđin prodao ne samo rudarski basen, već uz to poklonio i svu imovinu rudnika, uključujući i rudarske stanove, njive, objekte, danas se nastavlja i finalna rasprodaja simbola istočne Srbije“, naveo je ovaj pokret.

Kako je naglasio, to se dešava „po dobro utvrđenom receptu: sistematsko uništavanje Zlatare, obezvređivanje, blokiranje računa, proglašavanje stečaja, a onda ‘prodaja’ za sitniš, i to ljudima iz vlasti ili bliskima vlasti“.

„Upozoravamo kompletnu javnost da ono što se danas radi u istočnoj Srbiji, i kroz rudnik i kroz Zlataru, jeste scenario koji spremaju za celu Srbiju. Tome se solidarno moramo suprotstaviti svi – u suprotnom, postaćemo stranci u sopstvenoj zemlji“, saopštio je Pokret „Jedan od pet miliona“.

Komentari

Vaš komentar