Izvršni postupak: Koja su prava i obaveze građana, zašto voditi svoju evidenciju

Biznis 12. mar. 202121:2115 komentara
Podeli:

Koliko su građani upoznati sa svojim pravima i obavezama u izvršnom postupku, naročito kada je reč o prinudnoj naplati komunalnih dugovanja? Koja su zakonska ovlašćenja izvršitelja, a kada i kako građani mogu da ulože prigovor na osnovanost ili iznos duga? Dušan Protić, programski menadžer za unutrašnje tržište i konkurentnost u Centru za evropske politike (CEP) kaže da je veliki problem kultura izbegavanja prijema rešenja o izvršenju, što ima posledice da dođe do njegove pravosnažnosti, a da građanin nije iskoristio mogućnost prigovora. Objasnio je i zašto je bitno imati sopstvenu evidenciju i dokaze o tome kada i kako su vršenja plaćanja.

Protić je, gostujući u Danu uživo, rekao da postoji „i strah, ali i predrasude pred javnim izvršiteljima i nedostatak razumevanja šta je potrebno i kako je potrebno postupiti u tim situacijama“. Na osnovu naših razgovora sa građanima i potrošačkim organizacijama koje su često jedina adresa kojoj se građani mogu obratiti, prvo i osnovno je potrebno prevenirati – tj. ne treba se dovesti u tu situaciju, ne osloniti se na situaciju „nisam dobio račun“, kaže gost Dana uživo. Navodi da treba pratiti dugovanja, jer je moguće da dođe do toga da se zagubi neki račun.

Zatim, kaže, dođete u situaciju da bude pokrenut izvršni postupak a da često niste ni informisani o tome.

Druga stvar koja je veliki problem u praksi, navodi Protić, je što postoji kultura izbegavanja prijema rešenja o izvršenju. Posledica takve prakse jeste da postoji mogućnost da dođe do pravnosnažnosti tog rešenja (iz te plave koverte, koja nije primljena) u roku od osam dana, isticanjem na sudskoj oglasnoj tabli a potom sledećih osam dana je rok za prigovor, nakon čega dođe do pravosnažnosti – odnosno blokade računa ili neposredne naplate potraživanja, objašnjava. Često, građanin tek u tom momentu dobije neposredna saznanja da je pokrenut izvršni postupak, navodi Protić.

On naglašava da je veoma bitno primiti rešenje o izvršenju, kako bi dužnik bio upoznat za iznosom duga i kako bi bio u mogućnosti da podnese prigovor na to rešenje.

Gost N1 prenosi da više od 50 odsto svih predmeta izvršenja čini naplata komunalnih potraživanja.

Potrebno je da lokalne samouprave više pažnje posvete tome, da na ljude ne gledaju samo kao na platiše već kao na svoje građane koje treba da ih informišu kako da ulože reklamacije na te usluge, kaže, dodajući da treba da se poboljša korisnička komunikacija na relaciji komunalno preduzeće-lokalna samouprava-građanin.

Postoji dobra praksa u nekim gradovima, poput Kragujevca, da građani dobijaju opomene, ali to nije slučaj u svim gradovima, ističe Protić. Jako je bitno da građani dobiju informaciju pre momenta pokretanja izvršnog postupka, jer tačno je da građani u praksi ne mogu redovno da prate stanje na sudskoj oglasnoj tabli, ali za početak dovoljno je da prate svoju poštu, navodi. Neophodna je i lična dostava u ovoj situaciji, a isticanje na tabli se dešava u situaciji kada je nemoguća dostava, i to bi trebalo da budu izuzeci a ne pravilo, dodao je.

Protić kaže da mnogi građani kad dobiju rešenje o izvršenju, iz straha od izvršitelja odu i plate, ali, ističe, postoje i neke stvari koje su upitne, i koje zato treba istaći upravo u prigovoru na rešenje – da li je usluga adekvatno pružena ili obračunata, da li su sve uplate evidentirane?

Odnos između komunalnih preduzeća i korisnika je ugovorni odnos, a u praksi se ta činjenica prenebregava i postavljaju se stvari kao da je to neka taksa koji građani moraju da plate, kaže gost N1.

On navodi da to nije tačno i naglašava da su zato potrebne određene zakonske izmene na tom planu, kako bi se podvukla ta pravna priroda – da je reč o ugovoru, obligacionom pravu i potrošačkom pravu. To su sve situacije kada građani imaju neka prava i mogućnosti da se zaštite, dodao je, mada konstatuje da to u praksi nije lako, niti je to efikasan i brz postupak, niti je građanima pružena adekvatna pravna pomoć.

Prema informacijama koje dobijamo od potrošačkih organizacija, kako oni kažu, sudovi oklevaju sa primenom potrošačkog prava kada je merodavno, prenosi Protić. On je apelovao na sudove da više pažnje obrate na ta materijalna pravila, kako bi postupak bio pravilnije presuđen.

Tek nakon prigovora se upućuje na parnicu, a problem kod parnice je što građanin po pravilu neka pravno-neuka stranka, pa treba da se angažuje advokata, što zahteva novac, kaže. „A ovi predmeti su relativno male vrednosti u odnosu na potencijalne troškove i pružanje advokatske pomoći“.

Potrebna je bolja pravna pomoć i pre postupka i nakon – u parnicama, dodao je.

O zastarelosti

Protić kaže da je rok zastarelosti godinu dana od datuma dospeća, svakog onog pojedinačnog, mesečnog dugovanja – na primer, za april dospeva u maju i zastareva za godinu dana, tog datuma u maju. On navodi da taj rok dovodi do toga i da poverioci odnosno javno-komunalna preduzeća spoje predmete i da ih u paketu šalju na prinudna izvršenja i prinudnu naplatu, kako bi izbegli nastupanje zastarelosti, pa tu budu i zastarela i nezastarela potraživanja.

Zato je bitno imati sopstvenu evidenciju i dokaze o tome kada i kako su vršenja plaćanja, kaže gost N1.

Socijalne kategorije

Kad su u pitanju socijalne kategorije, Protić kaže da Zakon o izvršenju i obezbeđenju ne predstavlja kategoriju socijalne brige. „Javni izvrštelji kad sprovode postupak nemaju mogućnost da vode računa o socijalnim prilikama, to je nešto o čemu računa moraju da vode drugi nivoi vlasti. Zato apelujemo i na lokalne samouprave, ali i na resorna ministarstva da više pažnje posvete toj situaciji, jer znatan deo građana nije u mogućnosti da redovno plaća račune“, istakao je gost N1.

Potrebno je, kaže, iznaći programe koji će obezbediti beneficirane uslove korišćenja tih usluga od strane socijalno ugroženih kategorija stanovništva.. Podsetio je da postoji i zakonska kategorija – ugroženi potrošač, a da vlada treba da definiše kriterijume kako sprovesti tu kategoriju kroz pojedina sektorska zakonodavstva i omogućiti njegovu primenu, kad je i reč o naplati komunalnih usluga.

Komentari

Vaš komentar