Izdate upotrebne dozvole za gondole na Kopaoniku i Zlatiboru

Biznis 18. jan. 202115:2510 komentara
Podeli:
Tanjug/Rade Prelić

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture postupajući po zahtevima investitora Republike Srbije – JP "Skijališta Srbije" i Opštine Čajetina, izdalo je rešenja kojima se odobrava upotreba izvedenih radova na izgradnji gondola na Kopaoniku i Zlatiboru.

„Otvaranje gondole Brzeće – Mali Karaman koje se očekuje u najskorijem periodu, deo je projekta ‘Srbija 2025’ vredan 3,2 milijarde dinara. Ovom investicijom omogućiće se razvoj Brzeća u opštini Brus i čitavog podnožja Kopaonika, ali i sveobuhvatnog turizma Srbije. Završena je takođe i prilazna saobraćajnica, koja je urađena u rekordnom roku“, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Pročitajte još:

Kako se navodi u saopštenju, prepoznajući važnost investicija i projekata u cilju razvoja turističke ponude srpskih planinskih centara, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je donelo rešenje o upotrebnoj dozvoli za: gondolu Brzeće (Bela reka)-Mali Karaman, na teritoriji KO Brzeće – opština Bus, čiji je investitor JP „Skijališta Srbije'“ i gondolu Zlatibor – Tornik, čiji je investitor Opština Čajetina.

„Turistička atrakcija koja će unaprediti turističku ponudu Zlatibora, pošto je uspešno prošla sve testove i dobila upotrebnu dozvolu, svečano je puštena prošle nedelje u rad. Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. U saradnji sa renomiranim francuskim proizvođačem kompanijom Pomagalski kompletna instalacija urađena je u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Poštovanje svetskih ekoloških standarda pri gradnji gondole u skladu je sa naporima Opštine Čajetina da postane prva ekološka opština u Srbiji“, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar