Incident Flaj Dubai na beogradskom aerodromu: Poleteli sa pogrešne pozicije

Biznis 22. feb. 202213:4713 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay/Ilustracija

Dok je Er Srbija putem viralnog YouTube snimka pokazala svetu kako se hladnokrvno i bezbedno obavljaju komercijalne vazduhoplovne operacije, jedna druga avio-kompanija koja saobraća sa aerodroma Nikola Tesla pokazala je, dan ranije, vazduhoplovnim istražiteljima da obrate pažnju na nju jer je u petak 18. februara prilikom poletanja njenog aviona, najverovatnije punog putnika, moglo doći do ozbiljnijeg incidenta ili nesreće, piše portal Tango Six.

Kako je preneo sajt koji se bavi incidentima i nesrećama u civilnom vazduhoplovstvu The Aviation Herald, avion avio-kompanije Flaj Dubai Boing 737-8 MAX A6-FML na liniji Beograd – Dubai poleteo je sa neadekvatnog početnog položaja na pisti i kao rezultat toga imao je izuzetno niski profil poletanja niz pravac 30, odnosno, kako je jedan svedok konstatovao – „jedva se na vreme odvojio od poletno-sletne staze“ pre potencijalno tragičnijeg ishoda, navodi Tango Six.

Pročitajte još:

Kako navodi AvHerald, let broj FZ1746 izašao je na centar piste na položaju rulnice D koja, po svemu sudeći, nije bila odobren položaj početka poletanja od strane aerodromske kontrole letenja. Posmatrač na zemlji je prijavio da je letelica preletela kraj piste na samo nekoliko metara, da se odlepila od zemlje 300 metara pre njenog kraja ali i da je, kako AvHerald navodi – prema svedoku „započela rotaciju veoma sporo (za poziciju u kojoj ju je započela)“. Navodno je odmah nakon poletanja zabeležena i radio-razmena posade aviona sa beogradskim tornjem u kojoj je posada pitala toranj da li su poleteli sa položaja rulnice E ili D.

Toranj im je odgovorio da su poleteli sa položaja rulnice D.

Avion je nakon ovakvog poletanja nastavio sa normalnim profilom penjanja i bez drugih incidenata sleteo je po planu leta u Dubai. Na beogradskom aerodormu u vreme poletanja bilo je oko sedam čvorova vetra i meteo uslovi su bili povoljni.

Budući da incident nije obavljen na Internet stranici srpskog Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju (što već, kako ocenjuje portal Tango Six predstavlja tradiciju neblagovremenog obaveštavanja vazduhoplovne javnosti), ne možemo znati razlog zbog kojeg je avion poleteo sa pogrešne, verovatno od strane kontrole letenja, neodobrene pozicije.

"Takođe, ukoliko je tačna izjava svedoka da se avion 'jedva odlepio na samom kraju piste' može se pretpostaviti da posada ili nije znala da je poletela sa pogrešne pozicije ili je namerno želela da poleti sa pozicije D sa mnogo većom snagom ali konačno značajno manjom distancom za protrčavanje. Ili joj je kontrola letenja zaista i dala odobrenje da poleti sa D pozicije. Prvi tok događaja je verovatniji što svakako predstavlja značajno kršenje principa regularnog poletanja sa svim neophodnim bezbednosnim marginama. Posebno prilikom maksimalne težine na poletanju (avion je na ovoj popularnoj ruti verovatno bio pun putnika a na poletanju je uvek gotovo pun goriva) i posebno zbog nepotrebnog rizika smanjenja dužine staze za protrčavanje koje je moglo, u slučaju otkaza jednog ili oba motora, da se završi možda i fatalno", navodi portal.

Tango Six ističe da je, za avio-kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ovo već treći ozbiljni incident prilikom poletanja za par meseci.

Komentari

Vaš komentar