Ikea gradi šoping park pored svoje robne kuće

Biznis 12. apr. 202112:1913 komentara
Podeli:
Izvor: Promo

Pored robne kuće Ikea Beograd u Bubanj potoku počela je izgradnja AVA šoping parka, prostranog trgovačkog centra na otvorenom, saopštila je ova kompanija. Kako se navodi u saopštenju, investicija je vredna više od 50 miliona evra, a planirano je zapošljavanje 400 ljudi.

„Veoma nam je drago što se radovi na ovako važnoj investiciji za grad Beograd i lokalnu zajednicu odvijaju prema planu, uprkos teškim okolnostima usled pandemije. Lokalna građevinska kompanija IT Tel i Vila Grad, naš glavni izvođač radova u ovom projektu, zaposliće više od 800 novih radnika u fazi izgradnje. Nadamo se uspešnom periodu gradnje i, ako sve bude teklo po planu, planiramo da otvorimo AVA šoping park u proleće 2022,” rekao je Branko Mihajlov, glavni menadžer projekta.

Novi kompleks za kupovinu i zabavu, ranije poznat kao Ikea ritejl park, prostiraće se, kako je saopšteno, na površini od više od 30.000 kvadratnih metara. Okupiće na jednom mestu u više maloprodajnih objekata poznate brendove iz oblasti mode, sporta i tehnologije.

Sa autoputem će biti povezan dodatnim isključenjem, a planiran je i prilaz sa obilaznice oko Beograda.

Komentari

Vaš komentar