I Sindikat radnika EPS-a „udario“ na ministarku: Uništava nas po nalogu stranaca

Biznis 13. jan 202212:1953 komentara
Podeli:
TENT, Termoelektrana Nikola Tesla, Obrenovac
Izvor: Shutterstock

Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije ocenio je da razumljiv pritisak javnosti koja traži pouzdano snabdevanje električnom energijom, ali je neshvatljivo da je kolovođa u tim napadima ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, koja je najodgovornija kada su u pitanju problemi u proizvodnji struje.

Svedoci smo učestalih i besprizornih napada na EPS od strane, pre svega onih koji bi trebali osećati ličnu odgovornost za probleme koji su se pojavili u funkcionisanju proizvodnje u termo i rudarskom sektoru u decembru 2021, saopštio je predsednik Glavnog odbora Sindikata radnika EPS Radosav Krsmanović.

POVEZANE VESTI:

On je rekao da „dirigovani napadi (Mihajlović) na EPS nisu u kontekstu popravljanja situacije u smislu stabilnosti energetskog sistema Srbije, već u pravcu ispunjenja njenih ciljeva, datih obećanja i preuzetih obaveza od stranih lobija da EPS spusti na kolena i od Srbije napravi energetskog zavisnika“.

„Njen zadatak i uloga kao ministarke jeste da urušavanjem energetskog sistema osakati EPS kako bi ga rasprodala u bescenje“, istakao je Krsmanović.

On tvrdi da je „osnovni razlog pojave nedovoljno kvalitetnog uglja pre svega smišljeno i opstruktivno delovanje i ponašanje Zorane Mihajlović u sprečavanju, odugovlačenju i debelom kašnjenju izdavanja dozvole za upotrebu i početak eksploatacije uglja na polju E u RB Кolubara“.

Krsmanović je poručio da će Sindikat EPS u svom daljem delovanju jasno i snažno dati do znanja koji su ciljevi i putevi razvoja u izgradnji energetskog sistema Srbije.

„Ka tim ciljevima i na tom putu sigurno nećemo dozvoliti da nas vode takvi kao što je to Zorana Mihajlović“, zaključio je Krsmanović.

Komentari

Vaš komentar