Gradonačelnik Kragujevca najavljuje novu industrijsku zonu na 200 hektara

Biznis 06. okt. 202120:496 komentara
Podeli:
Kragujevac
Izvor: N1 / Milan Nikić

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je da je u planu nova industrijska zona u tom gradu, koja bi se prostirala na području od oko 200 hektara uz Severnu obilaznicu. Kako je preneo sajt Grada Kragujevca, Dašić je na javnoj raspravi o Nacrtu plana razvoja tog grada od 2021-2031. godine, istakao da je potrebno da se grad širi.

„Mislim da imamo i ozbiljan potencijal što se toga tiče, posebno kroz izgradnju Severne obilaznice. Sa druge strane, industrijske zone su veoma bitne“, rekao je Dašić.

Dodao je da, s obzirom na to da se kapaciteti slobodnog industrijskog zemljišta sada već ozbiljno smanjuju, grad planira da „na vreme“ uđe u taj projekat, kako ne bi došao u situaciju da „ima investitora, a nema zemljište“.

Dašić je rekao da, kada je reč o lokalnoj privredi, lokalna samouprava nastoji da stvori povoljnu poslovnu klimu u gradu, kroz bržu administraciju, brži dolazak do dozvola, izgradnju pristupnih saobraćajnica i nedostajuće komunalne infrastrukture.

„Privreda je motor i pokretač razvoja svakog društva. Sa druge strane, s obzirom na to da smo i obrazovni i univerzitetski centar, potrebno je i da nekim društvenim sadržajima učinimo ovaj grad lepšim i boljim mestom za život. Ne pariramo Beogradu, ali bi Kragujevac trebalo da bude ono što je Salzburg za Austriju, manje mesto, ali mnogo lepše i udobnije za život“, ocenio je Dašić.

Član Gradskog veća za privredu Radomir Erić je istakao da će u „narednoj dekadi“ jedan od prioriteta biti zapošljavanje, i dodao da u Kragujevcu trenutno ima 16.000 nezaposlenih, dok je pre pet godina u toj evidenciji bilo 22.000 Kragujevčana.

„Prioritet je razvoj industrijske zone Korman polje i više manjih industrijskih zona uz Severnu obilaznicu“, rekao je Erić.

Komentari

Vaš komentar