Gosti N1: Vlast se ruga pitanjem o boji vagona, ovaj metro nije po meri građana

Biznis 26. avg. 202110:59 > 11:2018 komentara
Podeli:

Bivši gradski arhitekta Đorđe Bobić kaže za N1 da sumnja da će izgradnja metroa početi u novembru, kako je najavljeno. "Možda bude samo nekih zemljanih radova, ali to nema veze sa izgradnjom metroa. Predlaže se da se bira boja i dizajn metroa, to liči na ruganje građanima. Zadužujete ih za 4,6 milijardi evra, ne pitate ih kuda će da ide, ali ih pitate kako će biti ofarban vagon", kaže Bobić. Miloš Vučković iz Inicijative "Po meri metro" ističe da ovaj metro nije po meri građana. "Ranim javnim uvidom date su dve varijente. Predlog je bio da se posle Sajma skrene na novu glavnu železničku stanicu i Klinički centar. Ovaj metro nije po meri građana, jer ih izostavlja. Zaobilazi se Cerak, Vidikovac, Petlovo i Labudovo brdo, mi smo u februaru prošle godine podneli primedbe. Desila se pandemija, izbačene su varijante preko Prokopa i Kliničkog centra, metro će od Ade Ciganlije do Savskog trga ići kuda i tramvaj, nekih 3-4 kilometara, što je apsurd", ocenjuje Vučković.

Bobić kaže da je prošle godine bio rani javni uvid i da je bilo je dosta primedbi, ali da ništa nije usvojeno.

Povezane vesti:

„Sada je potpuno isti plan predočen, ja sam skeptičan. Cela priča nije dovoljno prezentovana građanima, ne samo oko linija, njihovih pozicija nego i oko pitanja novca, finansiranja. Pretpostavljam da će i ovaj javni uvid proći bez uticaja, vlast će terati svoju priču, previše su duboko zagazili u sve ovo da bi se sada povukli, prva linija zaobilazi Beograd, zaobilazi pola miliona ljudi“, smatra Bobić i dodaje da je važno da građani i struka kažu svoje mišljenje, ali navodi primer Beograda na vodi kada nijedna od primebada nije usvojena.

„Ja sam dosta skeptičan da će nešto moći da se napravi, ali to ne znači da treba odustajati od predloga kako da se to popravi. Suština su dve stvari – integrisani gradski saobraćaj i to je u ovom planu pokazano, ali u dalekoj budućnosti, a druga stvar je pitanje novca. Obezbeđana su sredstva i to su sve krediti, pitanje je da li je Beograd sposoban da izdrži taj teret koji će trajati decenijama, a da rezultat ne bude odgovarajući. Prva linija počinje da se gradi, ide od Mirijeva, preko Trga, pored Beograda na vodi do Makiša, 70 odsto te linije je nenaseljan, argument je da će tu biti naselja. Veliki problem je centar grada, neće se osetiti poboljšanje, izgubljena je veza sa železnicom. Tek nekom trećom linijom će se spojiti. Treba govoriti, predlagati, to je jedini način da građani shvate da postoji problem koji preti Beogradu“, kazao je Đorđe Bobić.

Vučković smatra da je ovo velika tema, da će građani otplaćivati kredit i pita se kakve će koptisti od metroa imati stanovnici Surdulice ili Subotice.

Žasto se boja metroa bira samo u Beogradu, treba svi da biraju jer će svi otplaćivati kredit. Naša primedba je da se insistira na povezivanju sa Kliničkim centrom, koji godišnje obavi oko miliona pregleda. Metro će da izmeni način života, GSP će dobijati manje subvencija. Imali smo neformalne kontakte sa urbanistima, ali diskusije o metrou nema, ovo je minimum minimuma, ovo izgleda kao da ide ispod radara, jer idu izbori“, ocenjuje Vučković.

Bobić kaže da ćemo za desetak godina slaviti stogodišnjicu ideje o metrou.

„Bio je pred realizacijom, ali nije moglo, zbog raspada Jugoslavije, finansije su bile na dnu, odustalo se. Sada je potreba vlasti da realizuje neki svoj projekat, prva linija je posvećena investitorima, Beograd na vodi će poskupeti kada pored njega prođe metro, Makiš takođe. Želja je da se investitorima obezbedi prostor metroom, zapostavljen je Beograd kao grad i tu ne postoji koncept, on je izgubljen, radi se deo po deo, koji ne doprinosi poboljšanju saobraćaja u Beogradu, ali utiče da investitori budu zainteresovani da se nešto novo gradi. Cilj je profit“, rekao je Bobić.

Vučković ističe da nije lako zainteresovati građane da se uključe u priču oko metroa.

„Suštinski postoji nezainteresovanost, obećava se 50 godina, kažu ‘gradi se od izbora do izbora’, ali objašnjavamo da je obezbeđeno finansiranje. Osim boje vozila ništa se ne vidi u javnosti, zatišje pred buru. Čekaju da se dovedemo pred svršen čin, onda ništa neće moći da se uradi. Trenutnim planom čak ni treća linija ne pokriva Vukov spomenik, a postoje izgrađeni delovi metroa ispod Vukovog spomenika, i u Prokopu postoji kaseta. Pozivam javnost, hajde da pričamo o rešenjima, nismo neprijatelji, pružamo ruku“, kaže Vučković.

Bobić navodi da je struka u institucijama podređena namerama i interesima vlasti i da zadatke izvršavaju kao servis.

„Struka koja nije u institucijama može da reaguje i čujemo ih, a Društvo i Savez arhitekata su potpuno nemi, nismo čuli ništa ni za ni protiv, nema rasprave. Grad i i država su napravili ozbiljan zakonski prekršaj – napravljeni su ugovori, zadužili su se za ogromne sume, nisam čuo za veće sume od tih. To već ide svojim tokom, a da urbanistički plan nije usvojen, to je nezakonito, vlast sebi dozvoljava taj luksuz, boreći se za ostanak na vlasti. Čeka se vreme da se dese neke promene, da se ta cela stvar ponovo preispita i uradi na način kako to Beograđanima odgovara. Postavljam pitanje zašto naše institucije, fakulteti nisu radile taj projekat nego je angažovana francuska firma. Nemam ništa protiv da iskusna kompanija pomogne našim ekspertima, ali oni nisu u toku sa onim šta se dešava u Beogradu“, zaključio je Đorđe Bobić.

Vučković kaže da ta francuska firma „nije tu od juče“.

„Oni su tu desetak godina. Javni uvid je do 24. septembra, pozivam građane da dođu, zatim se usvajaju ili odbijaju primebde. Vremena je malo, hajde da pokušamo nešto da popravimo i da metro bude po meri građana“, uputio je poziv građanima Miloš Vučković.

Komentari

Vaš komentar