Fortenova grupa preuzima Merkator

Biznis 04. mar. 202115:10
Podeli:
Izvor: N1

Na Skupštini deoničara depozitnih potvrda Fortenova grupe, koja je sazvana za 12. mart, deoničari će glasati o nekoliko ključnih odluka, kao što je prenos deonica poslovnog sistema Merkator sa Agrokora na Fortenova grupu.

Ukoliko deoničari prihvate prenos akcija Merkatora, Fortenova grupa će dobiti odobrenje za proširenje postojećeg finansijskog aranžmana sa HPS Partners i VTB bankom u iznosu od najviše 390 miliona evra, koji bi se koristio za kreditiranje Merkatora u svrhu refinansiranja duga te kompanije prema bankama, navodi se u saopštenju Fortenova grupe.

Pored toga, deoničari će odlučivati i o zameni deonica koje Sberbanka ima u Merkatoru za udele u Fortenova grupi.

„Izglasavanjem i realizacijom tih odluka, a po dobijanju odobrenja regulatora za koncentraciju Merkatora i Fortenova grupe na tržištu Srbije, bile bi ostvarene sve preostale ključne pretpostavke za skoriji prenos deonica poslovnog sistema Merkator na Fortenova grupu“, navedeno je u saopštenju.

Član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško kazao je da je uveren da će prenos deonica Merkatora biti zaključen do kraja ovog meseca, ukoliko deoničari sledećeg petka izglasaju predložene odluke.

Fortenova grupa preuzela je 1. aprila 2019. godine poslovanje Agrokor grupe, koju je činilo 159 kompanija.

Komentari

Vaš komentar