Er Srbija od danas leti za Ženevu

Biznis 01. mar. 202113:54
Podeli:
er srbija air serbia avion aerodrom nikola tesla
Izvor: Izvor: N1

Er Srbija danas je uspostavila direktan let od Beograda do Ženeve u Švajcarskoj i na toj destinaciji saobraćaće dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, saopšteno je iz te avio-kompanije.

Iz Er Srbije su poručili da je aerodrom na koji će sletati avioni te kompanije udaljen četiri kilometra od centra Ženeve, sa severnom granicom duž graničnog prelaza između Švajcarske i Francuske, što omogućava ulazak u obe zemlje direktno sa aerodroma.

„Raduje nas što smo, uprkos trenutnim okolnostima, dodatno proširili mrežu destinacija i doprineli još boljoj povezanosti između Srbije i Švajcarske“, rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek.

Prema njegovim rečima, imajući u vidu da više od 30.000 srpskih državljana živi u zapadnoj Švajcarskoj i susednoj Francuskoj, prepoznata je potreba za uvođenjem ove rute kako bi im omogućili lakši dolazak u domovinu.

Ženava je grad koji je Er Srbija prošle godine najavila kao jednu od novih šest destinacija od čega se privremeno odustalo zbog pandemije korona virusa.

Komentari

Vaš komentar