Drugi dan generalnog štrajka u Fijat plastiku, bez proizvodnje branika za 500L

Biznis 19. feb. 202110:318 komentara
Podeli:
Fijat, Fiat, Kragujevac
Izvor: N1

Zbog smanjenja zarada u fabrici "Fijat plastik", zaposleni su u petak nastavili generalni štrajk i potpuno obustavili proizvodnju branika za model automobila "500L".

Prema rečima člana Štrajkačkog odbora Bojana Božovića, ni u petak neće biti proizvedeno od 360 do 400 branika u dve smene, odnosno za dva dana štrajka ukupno od 720 do 800 branika.

Zaposleni štrajkuju na radnim mestima u obe smene od 6 do 22 sata.

Božović je rekao da štrajkuje 80 od 90 zaposlenih, među kojima su i rukovodioci – šefovi smena, tim lideri i supervizori.

Generalni štrajk u „Fijat plastiku“ počeo je u četvrtak, a zahtevi Štrajkačkog odbora su da se regres vrati na iznos od pre 1. januara i da naknada za plaćeno odsustvo bude 65 umesto sadašnjih 60 odsto.

U Štrajkačkom odboru su ponovili da su radnici kažnjeni smanjenjem zarada, pošto je Samostalni sindikat odbio da potpiše Kolektivni ugovor sa poslodavcem, jer ne pristaje na „stavku“ o odricanju prava na štrajk.

Božović je rekao da je podršku štrajkačima u Fijat plastiku pružio sindikat „Nezavisnost“ fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija.

Komentari

Vaš komentar