DRI: Milion stanovnika Srbije nema dostupan gradski prevoz

Biznis 02. feb. 202114:491 komentar
Podeli:
Izvor: Goran Srdanov/Nova.rs

Trećina građana Srbije nezadovoljna je funkcionisanjem gradskog i prigradskog prevoza, a gotovo milion stanovnika nema organizovanu tu komunalnu delatnost, objavila je Državna revizorska institucija (DRI) u izveštaju o reviziji svrsishodnosti poslovanja gradskog i prigradskog prevoza.

U periodu od 2017. do 2019. godine, kako je naveo predsednik DRI Duško Pejović, gradovi i opštine su za gradski i prigradski prevoz putnika izdvojili iz budžeta 87 milijardi dinara, od čega 92 odsto u šest najvećih gradova u kojima živi više od trećine stanovništva Srbije.

„U Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Subotici i Leskovcu, gde živi više od trećine stanovništva, realizuje se oko 95 odsto putovanja. Međutim, 53 jedinice lokalne samouprave ili približno 40 odsto, na čijoj teritoriji živi oko million stanovnika nije organizovalo prevoz“, precizirao je Pejović na onlajn predstavljanju izveštaja.

Dodao je da je utvrđeno da se graađani u tim gradovima prevoze u sopstvenoj organizaciji, međugradskim linijama koje prolaze kroz njihovo mesto ili taksi prevozom.

„Javni gradski i prigradski prevoz u Srbiji nije dovoljno razvijen, pretežno se oslanja na prevoz autobusom, a samo devet odsto opština je donelo plan razvoja saobraćaja na svojoj teritoriji, čime bi se obezbedio dugoročni razvoj saobraćaja, odnosno gradskog i prigradskog prevoza“, kazao je Pejović.

Ocena državnih revizora je da je opšti interes u sistemu javnog prevoza da se obezbedi da on funkcioniše efikasnije i efektivnije, odnosno da se stvore uslovi da se kvalitet prevozne usluge podigne na viši nivo uz zaštitu životne sredine.

Za efektivno i efikasno funkcionisanje gradskog i prigradskog prevoza putnika na lokalnom nivou, potrebne su, navela je DRI, strateške smernice i uređena merila za obavljanje komunalnih delatnosti na državnom nivou.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije, kako se navodi, izradilo strategiju razvoja saobraćaja posle 2015. godine, niti uspostavilo merila za obavljanje komunalnih delatnosti.

Neophodno je veće angažovanje lokalnih vlasti u planiranju javnog prevoza u skladu sa potrebama stanovništva, kao i nadzora nad kvalitetom pružene usluge za uložena sredstva.

Starost vozila i besplatan prevoz

Prosečna starost autobusa koji su saobraćali u gradskom i prigradskom prevozu u Srbiji u periodu od
od 2017. do 2019. godine je veća od 12 godina, naveli su revizori. Više od 70 odsto autobusa ima Euro 4 motore ili starije, dok je broj autobusa koji koriste obnovljive izvore energije – zanemarljiv.

„Iz tog razloga investicije u poboljšanje strukture voznog parka, prelazak na električna vozila, poboljšanje gradskog i prigradskog javnog saobraćaja, predstavljaju jednu od centralnih tema saobraćajne transformacije“, ističe DRI.

U izveštaju se navodi i podatak da je ovaj prevoz besplatan za sve građane u nekoliko evropskih gradova, u cilju stimulisanja korišćenja javnog prevoza, poput Talina u Estoniji, Denkerka u Francuskoj,
Luksemburga…

„Prema rezultatima istraživanja u predstudiji, takođe je i nekoliko gradova u Srbiji obezbedilo besplatan prevoz za građane. To su Sokobanja, Knjaževac, Jagodina i Zaječar“, naveo je Pejović.

Preporuke

Državna revizorska institucija je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture preporučila da izradi strategiju razvoja saobraćaja sa ciljevima razvoja javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika.

Gradovima Novom Sadu, Kraljevu i Požarevcu DRI je preporučila da otklone nesvrsishodnosti koje su utvrđene u funkcionisanju gradskog i prigradskog prevoza putnika i da preduzmu odgovarajuće mere u cilju dugoročnog planiranja razvoja te komunalne usluge.

DRI je tim gradovima preporučila i da usvoje tarifni sistem, cene, plan linija i red vožnje, kao i da poboljšaju nadzor u obavljanju komunalne delatnosti.

Komentari

Vaš komentar