DRI: Institut odbio da smeni direktora, i dalje nezakonito troši državni novac

Biznis 01. jun 202218:351 komentar
Izvor: N1

Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je danas da je revizijom poslovanja Instituta ekonomskih nauka u Beogradu utvrdila da je učinjeno teško kršenje obaveze dobrog poslovanja jer je direktoru neosnovano dato pravo na uvećanje plate po osnovu funkcionerskog dodatka.

Pročitajte još:

Direktor Instituta je Jovan Zubović, a u biografiji se navodi da su mu oblasti naučnoistraživačkog rada ekonomika duvana, poljoprivrede i rada. Doktorirao je na Beogradskoj bankarskoj akademiji 2009. godine.

„Institut nije otklonio otkrivenu nepravilnost koja je utvrđena revizijom poslovanja i odnosi se na neosnovano dato pravo direktoru na uvećanje plate po osnovu funkcionalnog dodatka, već je i dalje nastavljeno sa isplaćivanjem dodatka bez pravnog osnova“, navedeno je u izveštaju DRI.

Dodaje se da se na taj način nezakonito i dalje troše javna sredstva o čemu je DRI obavestila Narodnu skupštinu Srbije i uputila Upravnom odboru Instituta zahtev za razrešenje odgovornog lica.

Upravni odbor Instituta nije, kako je navedeno, usvojio zahtev za razrešenje odgovornog lica, odnosno direktora Instituta.

Komentari

Vaš komentar