DRI: Bolnica „Rusanda“ u Melencima teško kršila obavezu dobrog poslovanja

Biznis 02. jun 202214:58 > 14:585 komentara
Izvor: N1

Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima, ni nakon opomene državnih revizora, nije otklonila nepravilnosti nezakonitog trošenja javnog novca u 2019. godini za usluge za koje su sistematizovana radna mesta, navela je Državna revizorska institucija (DRI) u izveštaju o reviziji poslovanja te ustanove.

„Bolnica ‘Rusanda’ nastavila je da nezakonito troši novac za usluge finansijskog savetovanja iako za te usluge postoje sitematizovana radna mesta“, navedeno je u izveštaju DRI.

Pročitajte još:

DRI je sprovela reviziju pravilnosti poslovanja te bolnice u delu koji se odnosi na uvećanje plata zaposlenih od 1. januara do 31. decembra 2019. godine i javne nabavke u periodu od 1. januara 2018. godine do 31. decembra 2019. godine.

Dodaje se da za uslugu savetovanja nije sproveden postupak javne nabavke, iako nisu postojali razlozi za izuzeće od primene Zakona o javnim nabavkama.

DRI je o „teškom kršenju obaveze dobrog poslovanja obavestila Skupštinu Srbije i uputila Autonomnoj pokrajini Vojvodini zahtev za razrešenje odgovornog lica Specijalne bolnice“, navedeno je u Izveštaju o reviziji, ali da „nadležni organ u Pokrajini nije odlučio o zahtevu DRI“ i nije obavestio da li je i šta je preduzeo.

Komentari

Vaš komentar