Dizajner Filip Plein zainteresovan za saradnju sa fabrikom u Raški

Biznis 01. mar 202117:552 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay

Modni dizajner Filip Plein obišao je fabriku "LUSS textile" u Draganićima kod Raške i razgovarao sa njenim vlasnicima o mogućoj saradnji i proizvodnji odevnih predmeta njegovog brenda.

Ovaj poznati nemački dizajner izjavio je nakon obilaska da je impresioniran tako modernim načinom proizvodnje u gradu udaljenom od Beograda.

„Mi smo uvek u potrazi za snabdevačima i proizvođačima koji mogu ispuniti naše standarde po pitanju kvaliteta i dizajna proizvoda. Mislim da Luss textile ima mogućnosti da postane naš snabdevač, fleksibilni, jer proizvode različite vrste odevnih predmeta“, rekao je Plein, pod čijim brendom se godišnje proizvede oko milion komada odeće.

Jedan od vlasnika fabrike, Sava Mitrović, kazao je da je poseta Pleina pokazatelj da su uspeli da Rašku postave na svetsku mapu najozbiljnijih proizvođača odevnih tekstilnih predmeta.

„Do kraja nedelje ćemo imati još jedan radni sastanak, na kome ćemo razgovarati o mogućnostima da pokrenemo proizvodnju za Pleina. Ove godine ćemo zaposliti još 200 ljudi iz Raške, a pozivamo i kandidate iz drugih gradova da se prijave“, poručio je Mitrović.

Posetu Pleina fabrici u Draganiću, koja je otvorena pre dve godine i trenutno zapošljava oko 300 radnika, organizovala je Privredna komora Srbije, a njen predsednik Marko Čadež ocenio je da je ona jedna od najmodernijih u Evropi.

„Cilj nam je da Filip češće bude ovde i da ova fabrika postane deo sveta Filipa Pleina. On je jedan od najvećih svetskih dizajnera, razgovarali smo i nadamo se dobrim poslovima sa ovim sjajnim čovekom koji diktira šta će se nositi“, kazao je Čadež.

Predsednik Opštine Raška Ignjat Rakitić kazao je da ga raduje to što je Raška postala mesto gde se proizvodi odeća vrhunskih modnih marki.

„Kada smo pre dve godine otvarali fabriku to je bila misaona imenica, ali se danas ovde već proizvode vrhunske modne marke, među kojima su najbolje perjane jakne na svetu. Ova poseta je početak saradnje, mislim da ono što je Plein video zadovoljava njegove standarde i to je na ponos Raški i Srbiji. Očekujem da će vlasnici dogovoriti buduću saradnju“, dodao je Rakitić.

Filip Plein (43) je nemački modni dizajner, čiji su brendovi „Philipp Plein“, „Plein Sport“ i „Billionaire“.

Kompaniju je osnovao 1998. godine u Nemačkoj, danas joj je sedište u Luganu (Švajcarska), a butici sa njegovim brendom postoje u gotovo svim svetskim metropolama.

Komentari

Vaš komentar