Direktor Lufthanze: Gužve i problemi sa letovima nerešivi u kratkom roku

Biznis 28. jun 202214:222 komentara
Podeli:
Izvor: David Young/dpa

Gužve i problemi sa letovima su "nerešivi u kratkom roku" i putnici će se sa tim suočavati mesecima, upozorio je direktor Lufthanze Karsten Špor.

Putnički avionski prevoz je pod pritiskom i na zemlji zbog manjka osoblja, i u vazduhu zbog ratom suženog neba, naveo je šef najveće avio-grupacije u Evropi u saopštenju korisnicima.

Prevoznici i operateri aerodroma doduše samo u Evropi planiraju zapošljavanje više hiljada ljudi, ali „to proširenje kapaciteta će stanje stabilizovati tek na zimu,“ dodao je Špor.

Povezane vesti:

On se putnicima izvinio što „podizanje kompleksnog vazduhoplovnog sistema praktično od nule pod pandemijom na sadašnjih skoro 90 odsto“ nije dovoljno za „željenu pouzdanost i tačnost“.

Grupacija Lufthanza i sama u pojedinim oblastima nema dovoljno osoblja, priznao je Špor i najavio vraćanje u međuvremenu prizemljenih, velikih Erbasova A380 u saobraćaj.

Špor se odvojenom porukom obratio i zaposlenima, priznavši da je Lufthanza „tu i tamo“ preterala sa rezanjem troškova u nastojanju da prebrodi pandemijski gubitak veći od 10 milijardi evra.

On je greške pravdao jedinstvenim izazovom. „Potpuno otvoreno, ovo je upravi i meni bila prva pandemija“.

Putnička vazduhoplovna industrija je u prvoj pandemijskoj godini masovno otpuštala zaposlene i prizemljila veliki deo flote.

Mnogi otpušteni su našli drugo zaposlenje, pa je turistička navala posle popuštanja mera proletos dramatično preopteretila sužena grla na aerodromima.

Uz to, mnogo linija je preusmereno zbog rata u Ukrajini i sankcija protiv Rusije.

Komentari

Vaš komentar