Ćulibrk o pomoći građanima: Način da se privoli biračko telo i glasači SNS

Biznis 28. jan 202111:3928 komentara
Izvor: N1

Urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk je, gostujući u jutarnjem programu televizije Nova S, ukazao da novčana pomoć građanima koju je najavio predsednik Srbije nije predviđena budžetom i da je reč o dodatnim troškovima koji nisu prikazani. On smatra da je reč o zaduživanjima koja će građani morati da vraćaju.

„Bez tih para minus u državnoj kasi je projektovan mnogo niži nego što će biti i onda je on mnogo lakše prošao saglasnost Fiskalnog saveta“, kazao je Ćulibrk, govoreći o najavljenih po 60 evra za sve građane i po 110 evra za penzionere, prenosi Nova.rs.

Povezane vesti:

Ćulibrk je upitao da li je moguće da nije na vreme promišljeno i da niko nije predvideo takvu vrstu troškova, kao i pomoć koju očekuje privreda. On je ocenio da je reč o načinu da se privoli biračko telo i glasači SNS-a na predstojećim izborima.

On je ukazao da je pomoć od 100 evra, koju su građani dobili prošle godine, skupa i da će morati da je vrate.

“Na dobijenih 100 evra, građani će vratiti 105. Na ovih 60 evra koji se očekuju, moraće da se vrati 62-63 evra”, konstatuje Ćulibrk.

Ćulibrku smeta i to što je pomoć predviđena za one sa većim primanjima.

„Šta će pomoć onima sa penzijama od preko 100.000 dinara?“, pita se Ćulibrk i smatra da je pomoć trebalo obezbediti za one koji imaju primanja ispod proseka.

Komentari

Vaš komentar