Četvrtina potrošača u Srbiji koristi pametni telefon za plaćanje

Biznis 06. apr 202115:468 komentara
Podeli:
Izvor: Reuters/Kham

Skoro četvrtina potrošača u Srbiji svakodnevno koristi pametni telefon za plaćanje i obavljanje transakcija, dok 41 odsto svih ispitanika planira da koristi takvu opciju u budućnosti, pokazalo je regionalno istraživanje kompanije Viza.

Kako je istaknuto u istraživanju, sve veća je svest građana Srbije o potrebi primene modernih tehnologija, a više od 30 odsto ispitanika počelo je da koristi mobilne telefone za plaćanje tokom pandemije.

Oko 70 odsto učesnika u istraživanju navelo je da je njihovo lično iskustvo sa različitim platnim opcijama uticalo na izbor načina plaćanja, a za većinu učesnika u istraživanju, ključne prednosti plaćanja pametnim telefonom su praktičnost (65 odsto), jednostavnost (44 odsto) i brzina (37 odsto), odnosno, mogućnost da novčanik ostave kod kuće, saopštila je Viza.

Oko 45 odsto učesnika ankete veruje da su plaćanja pametnim telefonom sigurna, dok sa druge strane, skoro trećina potrošača kao nedostatak navodi činjenicu da tehnologija nije još široko prihvaćena, te je broj mesta na kojima su takva plaćanja moguća ograničen.

Među robom i uslugama za koje su ispitanici veoma zainteresovani da plaćaju mobilnim telefonima, na vrhu liste nalaze se mesečni računi i usluge parking servisa (51 odsto), dok su karte za pozorište, bioskop i javni prevoz zauzele drugu poziciju (43 odsto), dodaje se u saopštenju.

Na trećem mestu su plaćanja u prodavnicama, kafićima i restoranima (39 odsto), a sličan nivo interesovanja izazvalo je i naručivanje hrane (38 odsto). Turističke aranžmane i nameštaj bi pametnim telefonima izmirilo 36 odsto učesnika u istraživanju, dok 26 odsto njih navodi i kupovinu automobila.

„Verujemo da će mobilna plaćanja uskoro postati deo svačije dnevne rutine u regionu Jugoistočne Evrope. Ovakva plaćanja nude komfor, brzinu i sigurnost zahvaljujući inovativnim metodama potvrde identiteta putem otiska prsta i prepoznavanja lica“, rekao je generalni direktor kompanije Viza za jugoistočnu Evropu Vladimir Đorđević.

Kada je reč o zemljama regiona, Severna Makedonija prednjači po pitanju broja korisnika mobilnih plaćanja – 36 odsto potrošača se služi ovom opcijom dok obavlja svakodnevne poslove. Crna Gora i Bosna i Hercegovina beleže podjednako dobre rezultate kao Srbija, budući da 26, odnosno 24 odsto korisnika plaćanje obavlja na ovaj način, dok je u Albaniji to svega 10 odsto ispitanika.

Regionalno istraživanje kompanije Viza „Biram digitalno“, o percepciji mobilnih plaćanja, realizovano je na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Albanije tokom februara i marta ove godine na uzorku od 2.250 korisnika kartica, stoji u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar