CERT upozorava građane: Ne otvarajte poruke koje vam šalje lažna Pošta

Biznis 30. jun. 202117:344 komentara
Podeli:
haker, hakovanje, programer, programiranje, kompjuter,
Izvor: Shutterstock

Nacionalni centar za prevenciju bezbednosnih rizika u IKT sistemima - CERT upozorio je sve korisnike poštanskih usluga da je u toku prevara kojom se zloupotrebljava Pošta Srbije. Prevara omogućava napadačima na preuzmu sav novac na računu građana koji popune podatke o bankovnoj kartici.

Korisnicima se, objašnjava CERT, šalje SMS poruka da im je navodno stigla porudžbina i da je za isporuku potrebno platiti troškove.

Izvor : Nacionalni CERT

 

„Link iz poruke vodi na lažnu stranicu na kojoj se traži popunjavanje podataka o bankovnoj kartici koji omogućavaju napadačima da preuzmu sav novac na računu. Lažna stranica zloupotrebljava vizuelni identitet Pošte Srbije ali se može primetiti kombinacija srpskog i engleskog jezika, kao i latiničnog i ćiriličnog pisma“, upozorava CERT.

Izvor : Nacionalni CERT

 

Javno preduzeće Pošta Srbije juče je upozorilo da sa svojim korisnicima ne komunicira na ovaj način i da je potrebno da obrate dodatnu pažnju.

Pročitajte još:

Nacionalni CERT apeluje na sve koji prime ovakav SMS da ne otvaraju link iz poruke i da ne popunjavaju tražene podatke.

„Pošti Srbije se ova prevara može prijaviti preko kontakt centra na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788, koji rade od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova, kao i Nacionalnom CERT-u“, ukazuje CERT.

Komentari

Vaš komentar